Pupp Noémit jelöli a párizsi csapatba negyedik női kajakosként Hüttner Csaba

A felnőtt szövetségi kapitány azután hozta meg a döntést, hogy szerda délelőtt Szolnokon lezajlott a négyespróba, amely során Pupp Noémi és Lucz Anna is ment egy pályát a már biztos csapattagokkal, vagyis Fojt Sárával, Csipes Tamarával és Gazsó Alida Dórával.

Ahogy arról múlt csütörtökön is beszámoltunk, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elfogadta Hüttner Csaba előterjesztését, vagyis az ötkarikás játékokon induló magyar csapat névsorát. Csupán egyetlen kérdés maradt, hogy Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra és Fojt Sára mellett Pupp Noémi, vagy Lucz Anna legyen a negyedik női kajakos Párizsban, ezzel együtt a négyes vezérevezőse.

A szerdai Szolnokon megtartott négyespróba – amelynek keretein belül az egység kétórás eltéréssel mindkét lehetséges összeállításban teljesített egy ötszáz méteres pályát – után Hüttner Csaba úgy döntött, hogy az Atomerőmű SE színeiben versenyző Pupp Noémit jelöli az olimpiai csapatba, míg Lucz Anna technikai tartalék lesz.

„Mindenekelőtt szeretném leszögezni, hogy nagyon nehéz volt a döntés, hiszen mindkét versenyző kiválóan teljesített. Az egyes és a páros válogatón sem volt köztük nagy különbség, így tudtam, hogy most is nagyon kicsi lesz a differencia. Nehéz dönteni két más időben menő négyes között úgy, hogy három ember ugyanaz a hajóban. A Versenysport Bizottság döntése alapján, amivel az Elnökség is egyetértett az időeredményt kellett elsősorban figyelembe vennem, ez pedig a Pupp Noémivel felálló egységnek volt jobb.” – fogalmazott Hüttner Csaba.

Ezzel az is eldőlt, hogy női K-2 500 méteren a Gazsó, Csipes duó mellett, a Pupp, Fojt párosnak szoríthatunk majd Párizsban.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók