Párizsban összeáll a Kopasz Bálint, Varga Ádám páros

Véglegessé vált a XXXIII. Nyári Olimpia Játékokon résztvevő magyar kajak-kenu válogatott nevezési listája. Hüttner Csaba felnőtt szövetségi kapitány a kvótaszámok adta lehetőségeknek köszönhetően K-2 500 méteren a már ismert Nádas Bence, Tótka Sándor páros mellett végül egy másik egységet is nevezett, méghozzá Kopasz Bálint és Varga Ádám kettesét.

Férfi kajakban hat kvótát szereztünk, ami a szabályok szerint lehetőséget ad arra, hogy ezer egyesben és ötszáz párosban is két magyar egység induljon az augusztus 6-10. közötti kajak-kenu versenyeken. Kopasz Bálint és Varga Ádám K-1 1000 méteren már korábban biztosította a helyét az olimpián, előbbi címvédőként, utóbbi az előző ötkarikás játékok ezüstérmeseként állhat majd rajthoz a királyszámban.

Ötszáz párosban a válogatók, valamint a szétlövés után a Nádas Bence, Tótka Sándor egység indulása is biztossá vált, akik egyébként a szegedi Európa-bajnokságon aranyérmesek lettek. A szabályok azonban lehetővé teszik, hogy amennyiben egy ország megfelelő (legalább 4) kvótával rendelkezik, abban az esetben egy másik egységet is nevezhet. Hüttner Csaba ennek következtében, élve ezzel a lehetőséggel úgy döntött, hogy Nádasék mellé benevezi a Kopasz Bálint, Varga Ádám párost is, így a két klasszis együtt is megméreti magát majd a francia fővárosban.

A magyar kajak-kenu válogatott nevezési listája a párizsi olimpiára

Férfi kajak:

 

·       K-1 1000 méter: Kopasz Bálint; Varga Ádám

·       K-2 500 méter: Nádas Bence, Tótka Sándor; Kopasz Bálint, Varga Ádám

·       K-4 500 méter: Nádas Bence, Csizmadia Kolos, Kuli István, Tótka Sándor

Női kajak:

·       K-1 500 méter: Csipes Tamara; Gazsó Alida Dóra

·       K-2 500 méter: Gazsó Alida Dóra, Csipes Tamara; Pupp Noémi, Fojt Sára

·       K-4 500 méter: Pupp Noémi, Fojt Sára, Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra

Férfi kenu:

·       C-1 1000 méter: Adolf Balázs; Fejes Dániel

·       C-2 500 méter: Adolf Balázs, Hajdu Jonatán

Női kenu:

·       C-1 200 méter: Takács Kincső; Kiss Ágnes

·       C-2 500 méter: Kiss Ágnes, Nagy Bianka

 

Technikai tartalékok: Kurucz Levente, Opavszky Márk, Szántói-Szabó Tamás, Bragato Giada, Balla Virág, Benkucs Kíra, Kollár Kristóf, Lucz Anna

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók