Megkezdte a felkészülést Tokióra

Egyelőre fenntartó edzésekkel őrzi a formáját Kopasz Bálint. A világbajnok kajakos élvezi a mozgást, és az őszi jó időt, evezni jár a Tiszára, és futni a hegyekbe, többek között újra ott lesz a Nagy Hideg-hegy futáson november 16-án. A Győr versenyzője jövő héten kezdi meg a keményebb edzéseket.

A közösségi média oldalai bizonyítják, hogy Kopasz Bálint kihasználta a kellemes őszi időjárást. Aktívan töltötte a szeptemberi világkupa utáni pihenőjét, futni és biciklizni járt a szabadba, tehát egy pillanatra sem állt meg, a napokban pedig elkezdte a felkészülést  a következő szezonra.

A napokban kezdtem el edzeni, élvezem, hogy még kint lehetek az őszi jó időben, újra evezek, és futni járok a hegyekbe - mondta a K-1 1000 méter világbajnoka. - Még nincsenek maximális intenzitású edzéseim, arra törekszem, hogy körülbelül 160 legyen a pulzusom, amivel fenntarthatom a formám. A keményebb munkát november elején kezdem meg.”

A felkészülés részeként Kopasz Bálint rész vesz november közepén a kajak-kenu sportág hagyományos téli alapozást indító eseményén, a Nagy Hideg-hegy futáson is. 

Megkezdte a felkészülést Tokióra

“Szeretek a Nagy Hideg-hegyen futni, éppen a napokban jártam ott, 

gyönyörű az őszi erdő ilyenkor. 

A hagyományos közös futást jó kiváló eseménynek tartom, amelyen minden évben részt vesznek olimpikonok, világbajnokok is. A terep nem könnyű, a hét és fél kilométeres távon mindenki ki tudja magából adni a maximumot. Tavaly nem vettem részt a versenyen, pedig sokszor rajthoz álltam már, és idén is ott leszek.”

A világbajnok kajakos korábban többször is a legjobbak között végzett a futáson. A korosztályában, és az abszolút versenyben is kevesen tudták megszorítani.

“13 éves lehettem, amikor apukám a mezőny előtt indult el gyalog felfelé, futva csak a táv vége előtt értem utol. Kérdeztem tőle, hogy hol vannak a többiek, és mondta, hogy még nem jött előttem senki, vagyis abban az évben valószínűleg én nyertem az abszolút versenyt. Később volt olyan, amikor a korcsoportomat külön értékelték, akkor is tudtam győzni. A testvérem, Kopasz Máté is nyert Nagy Hideg-hegy futás, amikor 16 éves volt, úgy emlékszem, hogy övé lett a 100 ezer forintos fődíj is. Ennek ellenére az eseménynek nem a verseny a leghangsúlyosabb része, idén azért megyek, hogy jól érezzem magam, hogy újra részt vegyek ebben a nagyszerű kihívásban, és hogy a végső emelkedőn 

kihozzam magamból a lehető legtöbbet”

 - tette hozzá a győri versenyző.

Megkezdte a felkészülést Tokióra

Arról korábban már Bálint édesanyja, és edzője, Demeter Irén is beszélt, hogy a fia a kajakozás mellett atlétikában is eredményes lehetett volna, miután a futáshoz mindig megvolt benne a kellő kitartás és tehetség.

“Az utóbbi években, ahogy nőtt az izomzatom, a kajakozásban szerencsére nem, de a futásban egyértelműen lassultam. 13-14 évesen voltam a legjobb futó, azóta talán csak rövid távon lettem gyorsabb. A télen szeretnék kicsit tovább erősödni, de csak addig a pontig, amíg a keringésem el tudja látni elég oxigénnel az izmaimat. Kísérletezünk még egy ideig, de az is elképzelhető, hogy nekem már nincs szükségem több izomra, és csak arra kell törekednem, hogy megtartsam a jelenlegi formám.”

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók