Szaltóval zárult a korosztályos Magyar Bajnokság szombati versenynapja

A Serdülő, Ifjúsági, U23 Magyar Bajnokság harmadik napján sem csökkent a hőség, azonban lehet csak a pályán lévő hatalmas csaták miatt érződött parázsnak a helyzet. A 41 A-döntő kiváló hangulatáról a Maty-érre kiérkező családtagok, egyesületi képviselők, edzők gondoskodtak.

Párhuzamosan három eseményt is nyomon követtünk a szombati nap folyamán: idén is sikeresen megszerveztük a Hervis Balaton-Átevezést, szorítottunk versenyzőinknek az ECA Maraton Európa-bajnokságon, valamint élőben közvetítettük a Serdülő, Ifjúsági, U23-as Magyar Bajnokságot. A teljesség igényével az utóbbiról fog szólni az alábbi összefoglaló.

U23-as korosztály

U23 férfi K-2 500 méter

Egy olyan futammal kezdődött a nap, amelyen a hármas befutó sorrendjét szabad szemmel szinte lehetetlen volt megállapítani. A Mircse Iván, Tamási Zsombor (MTK) duó fej-fej mellett haladt a Szakács Botond, Samu Péter (Vasas és KSI) párossal, viszont surranópályán folyamatosan zárkózott a Kollek Bálint, Kozma Barnabás (KKNKKA) kettes. Amint az utólag kiderült, az Kollek-Kozma páros taktikája bizonyult a legjobbnak és a hatalmas hajrájuknak köszönhetően sikerült elhódítaniuk az aranyérmet. Második helyre a Mircse-Tamási kettős ért be, míg a dobogó legalsó fokára a Szakács-Samu egység fért fel.

U23 férfi C-4 500 méter

A Kollár Kristóf, Hodován Dávid, Buday Domonkos, Juhász István (Atomerőmű SE és Törökbálinti Kenuiskola) kvartett és a Molnár Csanád, Szarka Krisztián, Szilágyi Balázs, Gyányi Levente (MVM Szegedi Vízisport SE) négyes csatájáról szólt a férfi C-4 500 méteres döntő. A kiélezett versenyben végül az Kollár-Hodován-Buday-Juhász egység tudott diadalmaskodni. A dobogó legalsó fokát a Lugosi Gergely, Guzli Márton, Kovács Hunor, Uhrin Dávid négyes szerezte meg.

U23 női K-2 500 méter

A Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia uralta az U23 női kajak kettesek ötszáz méteres döntőjét, a dobogó mindhárom fokára az ő egységük állhatott fel. Nagy csatározás nem volt a párosok között: a Kőhalmi Emese, Ujfalvi Laura kettős arany-, a Rugonfalvi-Kiss Janka, Dráviczki Dóra duó az ezüst-, a Nemes Réka, Pólai Petra páros a bronzérmet szerezte meg.

U23 női C-1 200 méter

Opavszky Réka (UTE) és Horányi Dóra (UTE) szinte egy vonalban haladt az egész távon az első helyért vívott harcban, azonban előbbinek sikerült jobban az utolsó pár méteren a hajrá, így sikerült megszereznie a magyar bajnoki címet. Szintén parázs küzdelem zajlott a harmadik helyért, amelyet végül Gönczöl Laura (PACS-PACS SE) szerzett meg.

U23 férfi C-1 200 méter

Tűzijáték volt a döntő vége, három egység is harcban volt a végső győzelemért. A berúgásnak köszönhetően Juhász István (Atomerőmű SE) ért be elsőként, Hodován Dávid (Atomerőmű SE) és Rumi Gergő (Graboplast Győri Vízisport SE) előtt.

U23 női K-1 200 méter

Rendessy Eszter (UTE) és Rugonfalvi-Kis Janka (KKNKKA) fél táv után kisebb lépéselőnyt alakított ki a mezőny többi tagjához képest, egymás mellett haladtak a célvonal felé. Elsőként a KKNKKA versenyzőjének sikerült beérnie és letaszította a dobogó legfelső fokáról az UTE kajakosát. Az egyes pályán Kiskó Rékára (KSI) is érdemes volt figyelni, hiszen az utolsó métereken olyan hajrát indított, amelynek köszönhetően egy szépen csillogó bronzérmet sikerült összehoznia.

U23 férfi K-1 200 méter

Opavszky Márk (MTK) – aki már felnőtt korosztályban is bizonyította rátermettségét – az U23-asok között is felfelé lógott ki a sorból, a férfi kajak egyesek kétszáz méteres döntőjében győzelmet aratott. Őt szorosan követte Keller Gergő (MVM Szegedi Vízisport SE), míg a harmadik helyen Balogh Gergely (MVM Szegedi Vízisport SE) ért be.

U23 férfi K-2 200 méter

Már a táv elejét nagyon megnyomta a Hidvégi Hunor, Hidvégi Zalán (KKNKKA) páros, akiknek ez meghozta az aranyérmet a testvérpárnak. A második helyért nagy csata folyt a Balogh Gergely, Keller Gergő (MVM Szegedi Vízisport SE) kettős és a Gazdag Marcell, Kozma Barnabás (KKNKKA) duó között, végül az előbbi egység jött ki jobban a versenyből.

U23 női C-2 200 méter

Nem adott senkinek esélyt a Horányi Dóra, Opavszky Réka (UTE) duó női C-2 200 méteren, az aranyérem sorsa egy percig nem volt kérdéses. Második helyen a Paragi Petra, Varga Nelli (MVM Szegedi Vízisport SE) kettes ért be, míg a bronzérem a Kis-Batka Imola, Fehér Anna (Szolnoki Sportcentrum és FTC) páros nyakába került.

U23 férfi C-2 200 méter

A Kollár Kristóf, Hodován Dávid (Atomerőmű SE) duó futamgyőzelméhez sem fért kétség férfi C-2 200 méteren, az egység mögött a Szarka Krisztián, Molnár Csanád (MVM Szegedi Vízisport SE) kettes ért célba. Bronzérem díszelgett a Lugosi Gergely, Uhrin Dávid (Merkapt-Mekler László SE) egység nyakában.

U23 női K-2 200 méter

A Rugonfalvi-Kiss Janka, Kőhalmi Emese (KKNKKA) páros megállíthatatlannak bizonyult kajak kettesek kétszáz méteres futamában. Mögöttük a Szulovszky Csenge, Szulovszky Petra (MTK) duó ért fel a dobogó második fokára, míg az utolsó éremszerző helyen a Nemes Réka, Pólai Petra (KKNKKA) kettes ért célba.

U23 férfi C-4 200 méter

A hatos pályán induló Harmath Péter, Mach Igor, Prohászka Décse, Sánta Márk (MTK és KSI) kvartett már a rajtnál sem volt azon, hogy esetleg a győzelemre hajtsanak, egy nyugodt, szombat délutáni evezéssel, de biztos negyedik befutóként értek célba a férfi kenu négyesek kétszáz méteres döntőjében. Ezzel ellentétben a Kollár Kristóf, Hodován Dávid, Buday Domonkos, Juhász István (Atomerőmű SE és Törökbálinti Kenuiskola) egység meghúzta a futamot és kemény tempót diktálva lett első. Második a Molnár Csanád, Szarka Krisztián, Szilágyi Balázs, Gyányi Levente (MVM Szegedi Vízisport SE) kvartett lett, míg harmadikként a Lugosi Gergely, Guzli Márton, Kovács Hunor, Uhrin Dávid (Merkapt-Mekler László SE) négyes ért be.

U23 férfi K-4 200 méter

Szoros csata volt a nap végén az MTK és az MVM Szegedi Vízisport SE egységei között, azonban az Opavszky Márk, Szendy Maximilián, Tomatás Péter, Tamási Zsombor (MTK) kvartett tudott felülkerekedni a Ozsgyáni Bence, Szabó Levente, Keller Gergő, Balogh Gergely (MVM Szegedi Vízisport SE) négyes felett. Harmadik a szintén jó pályát evező Kollek Bálint, Kozma Barnabás, Hidvégi Hunor, Hidvégi Zalán (KKNKKA) egység.

U23 női K-4 200 méter

Két KKNKKA egység és egy MTK kvartett csatázott az első helyért a női kajak négyesek kétszáz méteres döntőjében. A Szulovszky Csenge, Szulovszky Petra, Horváth Maja, Tóth Diána (MTK) négyes pár csapással, de hamarabb ért célba, meghagyva a második helyet a Pólai Petra, Ujfalvi Laura, Dráviczki Dóra, Itzelberger Zsófia (KKNKKA) kvartettjének. A bronzérem a Fodor Napsugár, Nemes Réka, Kőhalmi Emese, Rugonfalvi-Kiss Janka (KKNKKA) egységnek jött össze.

U17-es és U18-as korosztály

U17-U18 férfi K-2 500 méter

Az Avar Tamás, Juhász Máté (KSI) páros az ötszáz méteres táv egésze alatt meg tudta tartani az első helyét, így szinte biztos volt, hogy ők állhatnak fel a dobogó tetejére. Nagy csata volt viszont az ezüstéremért a Konyecsni Milán, Mertz Attila (KSI) kettős és        Kaed Ádám, Gál Vince (Lágymányosi Spari) duó között, végül az utóbbi egység jött ki jobban a versenyből.

U17-U18 női K-2 500 méter

Kiélezett küzdelem volt a Gombás Alíz, Pető Hanna (Graboplast Győri Vízisport SE és City-Gas Tiszafüred SE) páros és a Hofer Bianka, Mészáros Anna (MTK és UTE) kettes között a női K-2 500 méteres döntőben. Két egységet mindössze 15 századmásodperc választotta el a célvonalnál az előbbi javára. Szépen ment a Szegedi Angelina, Tölgyes Flóra (Kis-Duna SE és Budapesti Honvéd) duó is, ők a bronzérmet szerezték meg.

U17-U18 férfi C-1 500 méter – Kolonics György Emlékfutam

Gyányi Milánnak (MVM Szegedi Vízisport SE) és Kurzcina Máténak (Graboplast Győri Vízisport SE) sikerült elnyúlnia a mezőnytől és már fél táv után sejthető volt, hogy kettejük közül kerül majd ki a győztes. Végül Milánnak sikerült kisebb előnyt kiépíteni az utolsó méterekre, így a korosztályos magyar bajnoki címet is begyűjtötte. A harmadik helyért Maranec-Dózsa Zsombor (MVM Szegedi Vízisport SE) és Pálfalvi Viktor (Atomerőmű SE) volt harcban, de egy tizedmásodperccel a szegedi kenus bizonyult jobbnak.

U17-U18 női K-1 200 méter

Tölgyesi Flóra (Budapest Honvéd) könnyen átvette a vezetést a rajt után és be is húzta győzelmet. A második helyért nagy csata alakult ki, de Szegedi Angelina (Kis-Duna SE) Gombás Alíz (Graboplast Győri Vízisport SE) előtt tudott célba érni a jól sikerült berúgásnak köszönhetően.

U17-U18 női C-1 200 méter

Paragi Petrának (MVM Szegedi Vízisport SE) csak a hátát látta a mezőny, hiszen repülőrajtot vett a döntőben. Előnyét ezután folyamatosan növelte a mögötte érkező Győre Pannához (MTK) képest, kétszáz méteren több, mint egy másodperces különbséget alakított ki. A harmadik helyen Petra klubbéli csapattársa, Molnár Csepke (MVM Szegedi Vízisport SE) érkezett be.

U17-U18 férfi K-1 200 méter

Gazdag Marcell (KKNKKA) repülőrajtot vett a kajak egyesek döntőjében és ezt az előnyt egészen a futam végéig meg is tartotta. Az ezüstéremért folytatott csatában is csak nüansznyi döntött Samu Péter (KSI) javára Juhász Mátéval (KSI) szemben.

U17-U18 férfi K-4 500 méter

Hatalmas fölénnyel nyerte meg a KSI egysége, tehát az Avar Tamás, Samu Péter, Juhász Máté, Szabó Vilmos kvartett a futamot a Kaed Ádám, Nádasdi Bendegúz, Fojt Zalán, Gál Vince (Lágymányosi Spari) négyes előtt. A dobogó legalsó fokát az Nyíri Donát, Andrássy Dénes, Taáp Tamás, Pápai Bence (Graboplast Győri VSE és Tiszaújvárosi KKSE) egység csípte meg.

U17-U18 női K-4 500 méter

Ebben a futamban mindössze három egységet neveztek, így meglepetés már nem volt abban a tekintetben, hogy kik alkotják a dobogót, mindössze a sorrend volt kérdéses. A

, Józsa Anna (UTE és MTK) kvartett rajt-cél győzelmet aratott, míg a második hely is biztos volt, miután a Gombás Alíz, Vén Patrícia, Hollós Emma, Petrik Abigél (Graboplast Győri Vízisport SE) négyes maguk mögé utasította a Takács Anna, Almásy Noémi, Kiss Léna, Kercsmár Boglárka (Szekszárdi Kajak-Kenu SE és Siófoki Kajak-Kenu SE) egységet.

U17-U18 férfi C-4 500 méter

Nem volt látótávolságban senki számára a Kiss Martin, Gyányi Milán, Maranec-Dózsa Zsombor, Molnár-Gábor György (Graboplast Győri Vízisport SE) kvartett férfi kenu négyes ötszáz méteren, hiszen a Péter Bendegúz, Kurczina Máté, Hancz Illés, Gombás Vendel (Graboplast Győri Vízisport SE) négyest kilenc másodperccel verték meg, míg a harmadik helyen beérkező Balázs Pál, Sipos Dávid, Ungvári Áron, Kékesi Miksa (Diósgyőri Kajak-Kenu SC és Mogyi Bajai Vízisport Klub) egységet ennél is nagyobb különbséggel.

U17-U18 férfi C-1 200 méter

Mitropoulos Iliász (UTE) az ötös pályáról indulva kimondottan könnyed győzelmet aratott a mellette evező Kurczina Máté (Graboplast Győri Vízisport SE) és a harmadik helyen célba érő Szimilkó Kolos (Váci Karakán) előtt.

 

U15-ös és U16-os korosztáy

U15 férfi K-1 500 méter

Balla Leventének (Vasas) már a rajtja is nagyon jól sikerült, ezt a kezdést pedig egy kiváló pályával koronázta meg. Habár a végén csökkent az előnye a második helyen beérkező Kardos Olivérhez (Nagymarosi Sportegyesület) képest, de a „sajtot már nem tudták kiénekelni a szájából”. A harmadikként Velencei Boldizsár (Szarvasi Kajak-Kenu Club) szelte át a célvonalat.

U16 férfi K-1 500 méter

A rajt után Herk László (KKNKKA) és Nagy-Rasztotzky Vince (Dunakeszi Kajak Club) ugrott az élre. Kettejük között azonban folyamatosan tört fel az említett két egység közötti pályán evező Gyarmati Levente (KSI). A KSI versenyzője jókor robbantott ötven méterrel a célvonal előtt és sikerült behúznia a győzelmet a második helyen beérkező Herk és a bronzérmet szerző Nagy-Rasztotzky előtt.

U15 női K-1 500 méter

Bebők Lara (DKSE) uralta a mezőnyt, a futam során csak az utolsó méterekre tudta megközelíteni Chrudinák Virág (KSI). A harmadik helyért Bertalan Katalin (KSI) és Kalló Sára (Kis-Duna SE) meccselt, végül előbbinek sikerült jobban a hajrá.

U16 női K-1 500 méter

Moór Mirtill (Graboplast Győri Vízisport SE) folyamatosan nyúlt el a mezőnytől, a közvetlenül mellette lévő pályákon volt kisebb verseny a második helyért. Mirtill után Leskó Vivien (KKNKKA) szelte át a célvonalat, a dobogó legalsó fokára Lázár Emese (Építők Margitszigeti DKC) állhatott fel.

U15-U16 női C-1 500 méter

Vágovics Eszter (Csepel) tudatosan felépített pályát ment, hiszen az első helyet egy pillanatra sem engedte át másnak. Mögötte viszont kiélezett küzdelem volt Fekete Nóra (Tiszaújvárosi KKSE) és Poszpischil Luca (Rácalmás Sportegyesület) között. A kettejük hatalmas csatáját jelzi, hogy Luca akkora berúgást csinált a célvonalnál, hogy hajójával együtt beleborult a vízbe. Ambíciója azonban nem maradt eredmény nélkül, az ezüstérem az ő nyakába került.

U15 női K-2 500 méter

A Sadler Kamilla, Nagyi Vanessza (MVM Szegedi Vízsiport SE) duó és a Bertalan Katalin, Kapás Bíborka (KSI) páros lépett el a mezőnytől, akiket szorosan követett az Andók Petra, Varasdy Lilla (KSI) kettős. A kiélezett küzdelemben a Sadler-Nagyi egység szelte át először a célvonalat, akiket a Bertalan-Kapás páros követett. A dobogó legalsó fokát az Andók-Varasdy kettős csípte meg.

U16 női K-2 500 méter

Rajt-cél győzelemmel lett magyar bajnok az Acélos Hanna, Moór Mirtill (KKNKKA és Graboplast Győri Vízisport SE) páros. Az ezüstérem sorsáról a Gábor Alíz, Bokányi Nóra (MVM Szegedi Vízisport SE) kettes döntött, akik a Leskó Vivien, Lázár Emese (KKNKKA és Építők Margitszigeti DKC) duót verték meg.

U15 férfi K-2 500 méter

A Kruj Benedek, Uram Kristóf (Vitalitás Sportegyesület) páros sokáig a Sütő Áron, Makovsky László (KSI) duóval volt versenyben, de előbbi egység jó robbantásával megszerezte az első helyet. A Vasas SC egysége, a Tamás Bence, Balla Levente kettes lett a bronzérmes ebben a számban.

U16 férfi K-2 500 méter

A Takáts Áron, Lőrinczi-Csákvári Brúnó (Inter-Épfű AVSE és Kis-Duna SE) duó magabiztosan húzta be az első helyet a Gyarmati Levente, Lánczi Zaránd (KSI és Szolnoki Sportcentrum) páros előtt, míg az utolsó érmes helyen a Tóth Domonkos, Endrényi Zsigmond (UTE) egység ért be.

U15 férfi C-1 500 méter

Molnár Ádám (MVM Szegedi Vízisport SE) már az első métereken elszakadt a mezőnytől, előnyét folyamatosan növelte. A mellette evező Molnár Lukács Ivo (MVM Szegedi Vízisport) lett a második, a nyolcas pályán befutó Takács Ákos (BKV Előre SE) pedig a harmadik.

U16 férfi C-1 500 méter

Maricza György (Lágymányosi Spari) és Barna Dávid (MVM Szegedi Vízisport SE) az első 250 méteren ki-ki csatát vívott egymással, azonban sikerült előbbinek sikerült nagyobbat robbantania a táv második felében, a győzelmet senki nem vehette el tőle. A döntőben bronzérmet szerzett Balázs Kristóf (Diósgyőri Kajak-Kenu Club).

U15-U16 női C-2 500 méter

A Kirs Alma, Konkoly Anna (Csepel) páros a végsőkig kiélezett küzdelmet folytatott a Vágovics Eszter, Poszpischil Luca (Csepel és Rácalmás SE) duóval, végül utóbbi jött be végső győztesnek. A harmadik helyen a Hamar Léna, Szépvölgyi Blanka (UTE és KSI) kettes pozíciója is viszonylag biztos volt az egész futam során.

U15-U16 férfi K-4 500 méter

A Kovách-Henn Ábel, Jánosi Dávid, Szűcs Attila, Mózes András (Lágymányosi Spari) négyes hozta össze a futamgyőzelmet a Bódi Álmos, Schein Dániel, Zsinkó Milán, Schein Péter (Szekszárdi Kajak-Kenu SE) kvartett és az Andók Bence, Borsi Olivér, Petz Vilmos, Stahl Márton (KSI) egység előtt.

U15-U16 női K-4 500 méter

Ha felülről nézte az ember a befutót, akkor egy orgonasípra emlékeztető alakzatot láthatott, annyira hasonló távolságra voltak egymástól az első három helyen befutó egységek. Legfelül (tehát első helyen) a Szilasi Tímea, Molnár Panna, Mohács Karolina, Kovács Boglárka (DKSE) kvartett volt, középen (vagyis ezüstérmet érő helyen) a Horváth Hanna, Viszóczki Flóra, Domoszlai Éva, Macsó Lili (Tiszaújvárosi KKSE) négyes, míg legalul (a harmadik helyen) az Antal Panni, Kiss Blanka, Németh Zsófia, Márkus Boglárka (Budapesti Honvéd SE) egység.

U15-U16 férfi C-2 500 méter

A Széll Kristóf, Balázs Bálint (Szentendrei Kajak-Kenu SE) páros egész futamban jól tartotta magát az első helyen, nem adott esélyt a másodikként célba érő Dohárszki Ábel, Györkő Huba (DKSE) kettős, valamint a bronzérmet szerző Maricza György, Barna Dávid (Lágymányosi Spari és MVM Szegedi Vízisport SE) duó előtt.

U15-U16 vegyes C-4 500 méter

Egy szaltóval koronázta meg a KSI és UTE mix egysége győzelmét Bánvölgyi Tamás, aki a célba érkezés után egyet gondolva ugrott a vízbe, a hajóban hagyva Szépvölgyi Blanka, Hamar Léna és csapattársait. Hasonló attrakciót már nem láthattunk a második helyen beérkező Dudás László, Gyenei Tamás, Fodor Zsófia, Trencsényi Anna (Lágymányosi Spari és TVK) négyestől, valamint a bronzérmet szerző Csernák Lilien, Kékesi Brigitta, Kabdebó Levente, Csernák Attila (DKSE és Mogyi Bajai Vízisport SE) kvartettől sem.

U15-U16 vegyes K-4 500 méter

Nem volt nagy izgalom a kajak vegyes négyes ötszáz méteres döntőjében, hiszen a Horváth Hanna, Juhász Zoltán Dominik, Macsó Lili, Rácz Máté (Tiszaújvárosi KKSE) kvartett magabiztos győzelmet aratott. A dobogó második fokára a Ivácson Szilárd, Sadler Kamilla, Bokányi Nóra, Deme Zalán (MVM Szegedi Vízisport SE) négyes léphetett fel, a harmadik helyet pedig a Szalai Kata Tamara, Nagyi Vanessza, Szabolcski Barnabás, Maróthy Huba (MVM Szegedi Vízisport SE) egység kaparintotta meg.

A mai nap összes eredményét, illetve a holnapi zárónap programját ide kattintva lehet megtekinteni.

Kapcsolódó tartalmak

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók