Ismét megtöltöttük a Zamárdi Szabadstrandot a Hervis Balaton-Átevezésen

Július 27-én immáron hetedik alakalommal rendeztük meg a balatoni nyár legnagyobb vízi futamát. Az idei Hervis Balaton-Átevezésen közel négyezren teljesítették a tihanyi fordulóval egybekötött nyolc kilométeres távot, miközben a parton is különféle aktivitások várták a kilátogatókat.

Végre ez a nap is eljött! Szombaton a kora reggeli óráktól kezdve kajakok, kenuk, SUP-ok és sárkányhajók sokasága lepte el a Zamárdi Szabadstrandot. Az idei már a hetedik Hervis Balaton-Átevezés volt a sorban és ismét rengetegen vállalkoztak arra, hogy teljesítik a tihanyi fordulóval tarkított, mintegy nyolc kilométeres szakaszt.

Rajtszámátvétel, SUP-ok felfújása, gondos előkészületek. Erről szól a rajt előtti óra a Zamárdi Szabadstrandon. Hosszú a táv, így természetesen a bemelegítés sem maradhatott el, amelyet Bodnár Csenge vezényelt le.

A sárkányhajósok már kilenc órakor elrajtoltak, ők voltak az elsők, akik megtapasztalták a vízi körülményeket. Amire egyébként nem lehetett panasz, ahogy az időjárásra sem, szikrázó napsütés és enyhe szél volt jellemző szinte az egész napra. Tíz óra előtt húsz perccel már minden készen állt, ekkor Dalnoki Balázs, a Hervis Sport-és Divatkereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója néhány biztató szó után hivatalosan elindította az átevezést: „Hervis, kész, RAJT!”

Sorra szálltak vízre az indulók, akik Tihany felé vették az irányt, majd egy fordulókapun áthaladva vezetett a szakasz vissza a Zamárdi Szabadstrandra. A célba érkezést követően mindenki átvehette a jól megérdemelt befutóérmét, illetve a Márka jóvoltából frissítő is járt a nap hőseinek.

„Közel négyezren gondolták úgy, hogy ma velünk tartanak és átevezik a Balatont. A célja és az üzenete ennek a rendezvénynek ugyanaz, mint hét éve, minél több ember számára lehetőséget szeretnénk nyújtani arra, hogy átszeljék hazánk legnagyobb tavát. Évről évre azt látjuk, hogy a mezőny megoszlik az amatőrök és profibbak között. Mindig látunk visszatérő ex-olimpikonokat, rutinos vízen járókat. Bízom abban, hogy a következő évben akár az ötezer fős részvételt is elérjük.” – mondta Vida Gergely, a Hervis Balaton-Átevezés főszervezője.

Közben a parton sem volt megállás egy pillanatig sem. Névadó szponzorunk, a Hervis sátránál nagy volt a forgalom. Magyarország vezető szabadidős sportáruházlánca megvásárolható és bérelhető SUP-deszkákkal, naptejjel, felfújható matracokkal és egyéb más kiegészítőkkel. Emellett a Hervis szerencsekerék megpörgetésével értékes ajándékokat lehetett nyerni lehetett ping-pongozni, vagy akár tollasozni is.

„Azt gondolom, hogy ennél jobb időnk nem is lehetett volna. Aki ide jött, annak minden adott volt, hogy élvezze ezt a mai napot. Azt a célt, hogy akik idejönnek, élvezzék ezt a mai napot, szerintem sikerült elérnünk, nagyon sok boldog embert láttam, legyen az fiatal vagy idősebb. Nagyon jónak láttam az aktivitást a parton is. Mindenkinek tudtunk segíteni, akár abban, hogy valakinél nincs szemüveg, vagy naptejet otthon hagyta, szeretne egy UV-védő pólót, ezekben kivétel nélkül tudtunk segíteni. Azt próbáltuk elérni, hogy ez egy élményekkel teli nap legyen és minden problémát megoldjunk.” – fogalmazott Dalnoki Balázs, a Hervis Sport- és Divatkereskedelmi Kft. ügyvezetője.

A Fundangónál minden távot teljesítő megkapta a „finisher” feliratot az Átevezéses pólójára, de lehetett kérni Átevezéses tetkókat a fotókeretben pedig menő képek készültek. Az Anthelios Skinchecker sátrában ingyenes anyajegyszűrés volt, de kitelepült a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és vért is lehetett adni az Országos Vérellátó Központ sátránál. A Sportoló Nemzet Program a tőlük már megszokott színvonalas aktivitásokkal készült, a Sportoutdoornál pedig többek között eszközkölcsönzésre is volt lehetőség, de jelen volt a Magyar Szervátültetettek Szövetsége és a SUPShop is.

Bár a Hervis Balaton-Átevezés elsősorban nem verseny, az egyes kategóriák három legjobb időeredményével rendelkező egységeket külön is díjaztuk a hivatalos logóval ellátott emlékplakettel, győzteseket 10.000 forintos Hervis ajándékutalvánnyal, sőt az egyéni kategóriákban leggyorsabbak ráadásul Zulupack ajándékcsomagot is hazavihettek.

Köszönjük mindenkinek, aki velünk tartott, jövőre innen folytatjuk!

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók