Több, mint futótábor

Szelcepusztán vettek részt egy tartalmas futótáborban a Kökény Roland Regionális Akadémia (KRRA) kölyökválogatott és a tehetségmenedzselési programban résztvevő versenyzői. A négynapos összetartás nemcsak futásból állt, rengeteg egyéb hasznos és játékos kiegészítőprogram színesítette a tábort, mindezt egy különleges helyszínen. Bardóczi Krisztián, a KRRA menedzsere beszámolóját tesszük közzé.

Futótábor, barlangtúra, sportpszichológiai felmérés, egészséges és tápanyagdús étkezés, Michael Jordan, kajak-kenu kvíz, példamutatás.

A felsoroltak között elsőre talán nem biztos, hogy minden esetben találunk összefüggést, de mégis címszavakban így lehetne összefoglalni a KRRA kölyökválogatottjainak és a tehetségmenedzselési programban résztvevő versenyzők múlt hétvégi futótáborát.

Igyekszem mindig valami különleges plusz programot, élményt adni a versenyzőknek, ha egy tábort szervezek. Erre már önmagában Szelcepuszta is garancia volt, hiszen a szállásunkat biztosító turistaház településektől távol, az erdő közepén, térerő és internet nélkül, az Aggteleki karszthegységben volt, igazi érintetlen környezetben. Nem egyszer láttunk őzeket, dámvadat. Az egyik edző, Rajnai Sándor ajtó előtt felejtett cipőjét pedig elvitte a róka. 

Több, mint futótábor

Érintettségem okán is, idén elkezdtem figyelni a táboraimnál az egészséges sportolóknak való étkezésre is. A szolgáltatóval meg is egyeztem jónéhány alapanyagban, de a reggelit (mint a legfontosabb étkezést) mi, személyesen edzőkollégáimmal készítettük, így egy teljesen komplex svédasztalról választhatott mindenki magának fogára valót.

Fontosnak tartom azért, hogy „ne az utat csináljuk meg a versenyzőinknek, hanem csak az útra készítsük fel őket” így a mosogatásból és a takarításból minden esetben ők is kivették a részüket!

Óriási plusz élményt adott szombaton a hosszú, hét kilométeres cseppkőbarlang túra, mely nagyobb része kiépítetlen, sáros, barlangi ösvényen vezetett, ahol csak a mi lámpáink világítottak. Fura tapasztalat, hogy a gyerekek másfél-kétórás edzésekhez vannak hozzászokva, az ilyen négyórás, alacsony intenzitású, aerob munka teljesen kimozgatta komfortzónájukból, így edzésnek sem volt utolsó a rendhagyó megmérettetés.   

Több, mint futótábor

A futótáborunkban már hagyomány, hogy Dr. Lubinszki Mária, sportszakpszichológus egy tehetségdiagnosztikai felmérést végez a sportolóknál, amit idén is megtett.

Esténként nagy közös beszélgetések zajlottak például Michael Jordanról, mint sportemberről. Ha már olyan menő a sportruhamárka most ennél a korosztálynál, megismertük őt, miért is a világ egyik legeredményesebb és legnépszerűbb sportolója, átbeszéltünk néhány idézetét, amit a kajak-kenuban is hasznosítani lehet. De volt kajak-kenu kvíz is Fülöp Fanni, akadémiai edző vezetésével.

Több, mint futótábor

Azt gondolom példamutatásban is erős volt a felnőttekből álló kísérő csapat, hiszen a túrákon mindenki részt vett, a futások nagy részét Dobler Dóra, Fülöp Fanni és Révész Zoltán is megcsinálta. Én is közel 40 kilométert gyűjtöttem a hosszú hétvégén a kb. 55-ből, amit a gyerekek teljesítettek az igazán élménydús táborban.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók