Kiss Péter Pál is ott lesz Párizsban

A Budapesti Honvéd SE klasszisa csütörtökön előbb a második válogatót, majd a szétlövést is megnyerte Juhász Tamással szemben KL1 200 méteren, így a paralimpiai címvédő is rajthoz állhat a francia fővárosban.

A június eleji első válogatón Kiss Péter Pál óriási meglepetésre Suba Róbert és Juhász Tamás mögött csak a harmadik helyen végzett. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az egyszeres paralimpiai, négyszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok klasszis a versenyt megelőző időszakban sérüléssel és betegséggel is bajlódott. Petya így nem indulhatott a szegedi Európa-bajnokságon sem, ami egyébként eredetileg a második válogatónak minősült volna.

Tekintettel azonban a 21 éves versenyző elmúlt években mutatott hazai és nemzetközi dominanciájára, valamint a már említett hátráltató tényezőkre, Hajdu Botond para szövetségi kapitány - az Elnökség és a Versenysport Bizottság támogatásával - úgy döntött, férfi KL1 200 méteren július 25-én, a szegedi Serdülő, Ifjúsági, U23 Magyar Bajnokság keretein belül kerül sor, amelyen klubtársával, Juhász Tamással küzdhet meg a párizsi indulásért.

A futamra fél egykor került sor és az erősen hátszeles pályán Kiss Péter Pál óriási fölénnyel és egy egészen elképesztő 43.763-as idővel győzött. Hajdu Botond meg is jegyezte, Petya ilyen időt korábban egy világversenyen sem tudott evezni.

A két Honvédos így tehát döntetlenre állt a válogatók tekintetében, így bő két órával később jöhetett a szétlövés, amelyet ezúttal 46.394-es időeredménnyel, de nagy előnnyel Kiss Péter Pál nyert meg, így ő utazhat majd Párizsba.

„Nagyon nehéz időszakon vagyok túl, egy nagy kő esett le a szívemről. Megvan a kijutás, van most öt hét a paralimpiáig, szerintem a forma is jó, már csak csiszolgatni kell a párizsi futamokra. Nem gondoltam volna, hogy most ennyire jó a forma, de szerintem az is jót tett, hogy tudtam pihenni a verseny előtt két napot. Nehéz hetek voltak, én sem tudtam belül, hogy mi a baj, kerestem a válaszokat. Nehezen jöttem ki a sérülésből, a versenyek sem jöttek jókor, ezek mind tetézték a dolgokat. Tomival nagyon jóba vagyunk, nagyon jó barátok lettünk, edzéseken kívül is együtt lógunk. A végén bocsánatot is kértem tőle, de sajnos a versenysport ilyen.” – fogalmazott Kiss Péter Pál, aki a következő hetekben Dunavarsányban és Szegeden fog készülni második paralimpiájára.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók