Ráckeve ismét fókuszban

Maraton

A hétvégén visszatér Ráckevére a kajak-kenu sport. A 60-70-es évek bajnokságai után ismét rangos eseménynek ad otthont a város: szombaton és vasárnap itt rendezik meg a maratoni szakág világbajnoki válogatóversenyét.

Ráckeve visszatért a kajak-kenus vérkeringésbe. Az elmúlt években már a Vízitúra Kupa egyik állomásaként és utánpótlás versenyek házigazdájaként „mutatta meg” magát, most hétvégén azonban itt kerül megrendezésre a maratoni válogató, amelyen eldől, kik képviselhetik a magyar színeket a szeptemberi pietermaritzburgi világbajnokságon.

Nosztalgiázva azt is mondhatjuk, megelevenedik a múlt, az idősebbek ugyanis jól emlékeznek arra, amikor Ráckevén rendezték az országos bajnokságokat. Az idők változnak, a kajak-kenu egyre népszerűbb, az egyesületek gomba mód szaporodnak szerte azt országban, ezért ha – az egyszerűség kedvéért – rövid távú versenyekére nem is, hosszú távú viadalok rendezésére Ráckeve tökéletesen alkalmas. Főként azért is, mert az elmúlt években nagy változásokon ment keresztül a Ráckeve Városi Sport Egyesület.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség és az önkormányzat által nyújtott támogatásnak köszönhetően megújulhatott a klub, a folyamatos fejlesztések, uniós támogatások eredményét hamarosan nem csak a versenysport (közel 50 fős taglétszámmal működik már a klub), de a szabadidősport terén is ki lehet aknázni: jobb körülmények fogadják majd a Kis-Dunán már most érezhetően megélénkült vízitúra forgalmat. A sportág erősödése egyértelműen érezhető a térségben, Dömsödön és Szigetcsépen már működik, Szigetmártonban pedig hamarosan új szakosztály létesül.

Hétvégén a maratoni válogatón mindenki kaphat egy kis ízelítőt a kis-dunai hangulatból. A verseny a Malom-öböl és a Senki-sziget északi csücske közötti szakaszon zajlik, a kötelező futószakaszt a strandon iktatták be a szervezők. Vagyis a verseny végig a szemünk előtt zajlik, a hídról (hogy tippet adjunk…) belátható valamennyi futam.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók