Péntektől pereghet az éremszámláló…

ORV

Péntektől vasárnapig a csehországi Racicében rendezik meg az Olimpiai Reménységek Versenyét, amelyen 83 magyar versenyző áll rajthoz. Tavaly 54 dobogós helyezést, közte 29 aranyat szereztek legjobbjaink, akiknek a kezében ismét benne van a bravúros szereplés lehetősége.

Tavaly nem győztünk számlálni, egyre másra szállították versenyzőink az érmeket az Olimpiai Reménységek Versenyén. Az idei utánpótlás versenyek eredményei alapján ezúttal is meghatározó szerepet játszhat Racicében csapatunk, amelyről Dónusz Éva utánpótlás szövetségi kapitány nyilatkozott honlapunknak.

„Pontosan nyolcvanhárom versenyzővel utazunk Racicébe – kezdte a szakember. – Ez a verseny a 15-17 éves korosztály számára ad nagy kihívást, a fiatalok felmérhetik magukat a nemzetközi mezőnyben. Vannak a csapatban újoncok és természetesen akadnak olyanok is, akik már túl vannak néhány világversenyen. Világbajnokaink közül Gazsó Dorka, Bakó Olga, Biben Karina és Csikós Zsóka is rajthoz áll, ők így, ebben az összeállításban mennek négyest, s ez jó próbának is tekinthető  a jövő évre nézve. Az Európa-bajnok Kőhalmi Emese és Kós Benedek is ott lesz a versenyen, valamint a vb-ezüstérmes kenu négyesből Kocsis Dominik és Kállai Róbert Gida. A hölgyek közül a vb-ezüstérmes Nagy Bianka most egyesben indul, de láthatjuk a győri EYOF hőseit, Rendessy Esztert, Szellák Szabinát, Molnár Csengét, Horváth Benedeket, Keresztes Kristófot és Opavszky Márkot is. Hogy miért fontos számunkra, számukra ez a verseny? Mert itt szerezhetnek nemzetközi rutint az utánpótlás világversenyekre, ráadásul ennek a korosztálynak az ORV az egyik legnagyobb versenye: 30 ország sportolói vesznek részt, országonként két indulóval, így a mezőnyök igen erősek lesznek. De bízunk benne, hogy csapatunk ismét kiemelkedő szerepést nyújt majd.”

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók