Egyelőre meglepetések nélkül

papírforma

Minden számban bejutottak az esélyesek a döntőkbe a második válogatóverseny csütörtöki versenynapján. Pénteken óriási csata várható a szolnoki Holt-Tiszán, a felnőtt finálék 16 órakor kezdődnek, ezeket az M4 Sport élőben fogja közvetíteni.

A női szakágban a K-1 200 méter és a K-1 1000 méter selejtezői zajlottak le és mindkét távon hibátlanul kezdett az első válogató nyertese. A rövidebb távon Lucz Dóra előfutam-győztesként, a legjobb idővel jutott be a döntőbe, ahol Vad Ninetta lehet a legnagyobb ellenfele. Jól szerepelt az előfutamban Fazekas-Zur Krisztina is, a kétszeres olimpiai bajnok még megkavarhatja a szálakat, ha a döntőben is kijön neki a lépés.

Ugyanezt tervezi K-1 1000 méteren is Fazekas-Zur, aki az előfutamban mutatott forma alapján komoly kihívója lehet a ma előfutamot nyerő Takács Tamarának. Fábiánné Rozsnyói Katalin 20 éves tanítványának a szezon eddigi tapasztalata alapján valószínűleg nem ez lenne a legfontosabb száma a világbajnokságon akkor sem, ha történetesen holnap behúzná a második válogatót is, hiszen Takács 500 méteren mindhárom olimpiai távon érdekelt lehet.

Hasonlóan alakult a férfi kajakosok versenynapja is. Az olimpiai távok közül ma rendezték a K-1 200, a K-1 1000 és a K-2 1000 méter selejtezőit is. Kopasz Bálint előnye ezer egyesben továbbra is jelentősnek tűnik, a döntőben azonban ott lesz egy kiváló formában levő, friss Európa-bajnok maratoni versenyző, Solti László, valamint Kugler Attila, Pauman Dániel és Ceiner Benjámin is.

A sprintszámban ezúttal is Horváth Bence és Birkás Balázs között dőlhet el a holnapi döntő, bár figyelni kell majd Apagyi Leventére, aki középfutamot tudott nyerni, valamint a párosban két évvel ezelőtt világbajnoki címet szerző Molnár Péterre is.

K-2 1000 méteren jól szerepelt ma az első válogatót éppen, hogy csak megnyerő Hufnágel Tibor, Ilyés Róbert duó, de a döntőben ott lesz Kammerer Zoltán és Bárdfalvi Márk is, akik Szegeden második helyen futottak be és jó formát mutatott csütörtökön Pauman Dániel és Kugler Attila párosban-, valamint a két rutinos versenyző egyesben is.

Férfi C2-ben is újra összecsaphat a döntőben, 1000 méteren az első válogatót nyerő Korisánszky Dávid, Mike Róbert duó a Vasbányai Henrik, Kiss Tamás alkotta egységgel, de jól szerepelhet a Sarudi, Fekete páros is. C-1 1000 méteren is nagy meccs várható, futamgyőztesként jutott a döntőbe Vasbányai Henrik, Varga Dávid és Kiss Tamás, de hármójukon kívül jól szerepelhet az első válogatón bronzérmet szerző Bodonyi András is.

Nem marad el a presztízscsata K-2 200 méteren sem. A Birkás Balázs, Balaska Márk duó egy hajszállal jobb idővel került a döntőbe, mint Horváth Bence, Szomolányi Mátéval. C-1 200 méteren is egymásnak feszülhet az első válogató arany- és ezüstérmese, vagyis Hajdu Jonatán és Korisánszky Dávid, hiszen mindketten könnyedén jutottak a fináléba.

Az M4 Sport csatorna az összes péntek délutáni döntőt élőben közvetíti. A műsor 15.45-kor kezdődik és egészen 18.15-ig tart, a szakértő a stúdióban a háromszoros olimpiai bajnok Storcz Botond lesz.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók