Comacchióban is remekeltek SUP-osaink

Eredményesen szerepeltek a magyar SUP-osok az olaszországi ICF World Ranking SUP Spring Race-en. Az Adria partjánál megrendezett versenyen a junioroknál Kocsis Csillag egy arany-, egy ezüst, míg Szabó Zénó egy bronzéremmel zárt. A szeinoroknál Szabó Gábor megnyerte a technikai számot, míg mastersben Zollner Viktor második lett.

Igen erős nemzetközi mezőny gyűlt össze Comacchióban, a Lago delle Nazioni elnevezésű tónál – amely csak néhány száz méterre helyezkedik el az Adria-tengertől -, szinte minden kategória indulói között voltak világbajnokok, vagy már elismert nemzetközi klasszisok. A múlt hétvégi ICF World Ranking SUP Spring Race-en hazaiak és a mieink mellett többek között Dél-Afrika, Dánia, Spanyolország és Görögország is képviseltette magát. 

Comacchióban is remekeltek SUP-osaink

Technikai számban egy ezer méteres, hét fordulóból álló pálya várta az indulókat. Szabó Zénó, a Váci Karakán Kajak-Kenu Sportegyesület versenyzője a junioroknál harmadik lett.

Comacchióban is remekeltek SUP-osaink
Szabó Zénó (jobbra) harmadik lett a junior technikai versenyben

Ugyanebben a korosztályban a lányoknál Kocsis Csillag nagy fölénnyel győzött. Idejével egyébként az open kategóriában negyedik lett volna, olyan klasszisok mögött, mint a spanyol Esperanza Barreras, a dán Caroline Küntzel és az olasz Cecilia Pampinella, de például az olaszok másik nagy sztárjánál, Caterina Stentánál 25 másodperccel ment jobb időt.

Comacchióban is remekeltek SUP-osaink
Kocsis Csillag (középen) megnyerte a női junior technikai számot

Szenior kategóriában Szabó Gábor aranyérmes lett, Szerdahelyi Gábor pedig negyedikként zárt. Mastersben Zollner Viktor a dobogó második fokára állhatott fel.

A másnapi hosszútávra erős szél és nagy hullámok várták a versenyzőket, emiatt sokan feladni kényszerültek a futamukat. Ilyen nehéz körülmények között Kocsis Csillag már a második érmét szerezte a hétvége során, a SUP Bázis tehetsége a 15 kilométeres női junior versenyben ugyanis második lett. Szabó Zénó deszkája sérülése miatt nem tudta befejezni a versenyt. A szenioroknál 10 kilométeren Szerdahelyi Gábor a 12., Szabó Gábor pedig a 13. helyen zárt.

Comacchióban is remekeltek SUP-osaink

A következő állomás a spanyolországi SUP World Costa Blanca Festival lesz május elején. Szabó Zénóék már el is utaztak Alicantéba, ahol egy négyhetes edzőtáborral készülnek a versenyre. Néhány nap múlva Kocsis Csillag is csatlakozik hozzájuk, ő azonban előtte tíz napot Toszkánában tölt, ahol a legjobb olasz egyesületnél készül, valamint részt vesz egy exkluzív szemináriumon is a világbajnoki ezüstérmes Paolo Marconival.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók