Minden magyar továbbjutott késő délután

A világkupa utolsó előfutamaira került sor szombaton késő délutánján. A királyszámban, vagyis férfi K-1 1000 méteren Varga Ádám és Kopasz Bálint is jól kezdett, de férfi C-1 1000 méteren Adolf Balázs és Fejes Dániel is könnyedén vette az első akadályt. Női C-1 500 méteren Kiss Ágnes és Nagy Bianka is már biztos döntős.

Kopasz Bálint már egy aranyéremmel a zsebben ülhetett hajóba fő számában, K-1 1000 méteren, ahol egy könnyed versenyzéssel a második helyen végzett előfutamában. Bemutatkozott a világkupán a szám másik magyarja, a tokiói ezüstérmes Varga Ádám is, aki magabiztos pályával, futamgyőzelemmel abszolválta az első feladatot.

Habár a szolnoki válogatón K-1 200 méteren Birkás Balázs és Kurucz Levente holtversenyben nyerte a múltheti válogatót, utóbbi párosban és négyesben is elindult a világkupán, így a szegediek világbajnoka mellett, Tamás Gergő állt rajthoz egyesben. Birkás Balázs futamában a harmadik, Tamás Gergő a negyedik helyen jutott a középfutamba.

Fojt Sára és Pupp Noémi női K-1 500 méteren vette sikerrel az előfutamokat, mindkét versenyző futamában a harmadik helyen ért célba. Holnap számukra is a középfutam jelenti a folytatást.

Kenusaink is vízre szálltak késő délután. Adolf Balázs a délelőtt folyamán már Hajdu Jonatán párjaként bronzérmes lett C-2 500 méteren, pár órával később ezer egyesben másodikként zárta az előfutamot és jutott ezzel a középfutamba csakúgy, mint Fejes Dániel, aki egy negyedik hellyel kezdett.

Egyenes ágon az előfutamból a döntőbe jutott Kiss Ágnes és Nagy Bianka kenu egyes ötszáz méteren. Előbbi rajt-cél győzelemmel, utóbbi egy második hellyel biztosította be helyét a fináléban.

Zárásként a női C-1 200 méter előfutamában a csütörtökön még olimpiai kvótát szerző Takács Kincső, valamint Horányi Dóra is elindult. Mindkét kenusunk kvalifikálta magát a holnapi középfutamba.

Kapcsolódó tartalmak

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók