Balos kenus kerestetik

Országos szinten kevés a balos kenus – nyilatkozta a KSI kenuedzője, Oláh Tamás az InfoRádió Víztükör című adásában. Szerinte az állandóság is hiányzik nemzetközi szinten a kenuból.

„Az én csapatomban például három jobbos és egy balos kenus van, szóval a párosok annyira nem is formálódhatnak – kezdte a szakember. – A Mike Róbert, Korisánszky Dávid egység nagyon úgy néz ki, hogy megmarad, így ők fognak indulni a válogatókon és remélhetőleg majd a világversenyeken is. Országos szinten van hiány balos kenusból. Ott van az alapvetően 200-as Hajdu Jonatán, aki két éve próbál átszokni az 1000 méterre, kíváncsian várom az idei szezonját. A tavalyi ifi világbajnok kettősből is egyikük balos, én azt gondolom, hogy őket együtt kellene tartani” – utalt Oláh Tamás a Slihoczki Ádám, Szőke Attila párosra.

Hozzátette: ott van még Vasbányai Henrik, kérdés, hogy ő szeretne-e párost menni vagy csak egyesben gondolkozik.

Oláh szerint a kenuban most az állandóság hiányzik, az, hogy egyre csökkentik az olimpiai számok számát, így sokszor nehéz motiválni a fiatalokat, akik sokszor vagy 14, vagy 18 évesen hagyják abba a kenuzást.

A szakember továbbá elmondta, hogy a felkészülésük jól sikerült, egyedül Korisánszky Dávid betegedett meg két napra a télen. Erre a szezonra jobb szereplést vár a tavalyinál, szeretné, ha a Mike, Korisánszky páros az első négyben végezne a világbajnokságon a 2017-es kilencedik helyhez képest ez már előrelépés lenne.

Lapozható galéria Mike Robiék dél-afrikai edzőtáborából:

 

Mike Robiék is Dél-Afrikában gyűjtik a kilométereket. #kajakkenusport #canoehungary

Magyar Kajak-Kenu Szövetség (@kajakkenusport) által megosztott bejegyzés,

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók