A vendéglátók otthon tartották a Göd Kupát

A hagyományokat követve augusztus utolsó szombatján rendezte a Gödi SE Kajak-kenu Szakosztálya a Dunai Vízisport Alapítvánnyal közösen a XXII. Göd Kupát. A Dunakanyar egyik legnagyobb vízisport eseményén 12 klub kajakosai vettek részt. Népszerűek voltak a délutáni kenus "happyfutamok" is.

A délelőtti, utánpótlás-korosztályoknak kiírt 20 kajakfutamban 12 egyesület 181 versenyzőjét, összesen 259 beülőjét regisztrálták a szervezők. A csapatversenyt a Gödi SE nyerte (12 arany-, 10 ezüst- és 5 bronzéremmel), második helyen a Verőcei Kajak-Kenu SE, harmadikon a Nagymaros SE zárt.

A délutáni 10 indiánkenu-futamra bárki nevezhetett a különböző kategóriákban. Az alkalmilag összeállt páros vagy négyes egységek összesen 358 beülővel vettek részt a küzdelmekben.

Az összetett dobogósoknak járó Göd Kupát az országban egyedülálló utánpótlásprogramban, a KajakStartban résztvevő legifjabbak kenukkal szállították a helyszínre.

A díjátadásban Markó József polgármester mellett részt vett többek közt az augusztusban világbajnoki ezüstérmet nyert és olimpiai kvótát szerző Kammerer Zoltán és Kulifai Tamás.

“Emlékszem, a kilencvenes évek elején, az első Göd Kupán az elsők között voltam, aki érmet nyert – akkor váltóban indultam. Csodálatos dolog látni ezt a sok fiatalt, a csodálatos környezetet, az egyre komolyabb infrastruktúrát, és azt, hogy a szakosztály és ez a rendezvény a több mint két évtized alatt mivé nőtte ki magát!” – mondta a godikajak.hu-nak Kammerer Zoltán.

K4-es csapattársa, Kulifai Tamás elmondta, mindig szívesen jön a Göd Kupára, ha itthon van, és nem szerepel épp világverseny a programjában. Az idei gyorsasági vébé ezüstérmese az idei vb-ezüstérmese a Göd Kupán testvéreivel a „happy juniorok” kenufutamában vállalt szerepet, ezúttal kormányosként.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók