Továbbjutások az ORV első napján

A Poznanban megrendezésre kerülő Olimpiai Reménységek Versenyének első napján kétszáz, ötszáz és ezer méteren rendeztek előfutamokat az U15-U17-es korosztály számára. A 69 fős magyar küldöttség sikerrel vette az első akadályokat, hiszen minden rajthoz álló egységünk továbbjutott a középfutamba vagy már egyenesen a döntőbe.

Az utánpótlás nemzetközi szezonja Poznanban zárul, ahol vasárnapig az U15-U17-es korosztály kiválóságai csapnak össze. Az ORV-re népes mezőny érkezett, összesen 5 kontinens 36 országa nevezte utánpótlás versenyzőit a lengyelországi versenyre. A helyszín és pálya adottságai teljesen megfelelnek egy sikeres verseny lebonyolításához, ennek ellenére akkreditációkkal és a nevezésekkel több akadályba is ütközött a szakmai vezetés, végül ezeket sikerült orvosolni.

A négynapos verseny során mindhárom korosztályban rendeznek futamokat kétszáz, ötszáz és ezer méteres távon is. Az első versenynap 36 számban rendeztek előfutamokat, köztük öt olimpiai számban is.

Továbbjutások az ORV első napján

Az egyéni számok mellett kajakban és kenuban is mind párosban, mind négyeshajóban is bizonyíthattak egységeink kétszáz és ötszáz méteren egyaránt. 

A magyar csapat kihasználta, hogy minden számban két egység állítható rajthoz és eddig a fiatalok kiválóan állják a sarat, hiszen minden futamban továbbjutottak egységeink. Sőt 14 számban már biztos döntőseink is vannak, ami sok versenyzőnek is könnyedség lehet hiszen többen négy, de vannak, akik öt számban is rajthoz állnak a hétvége folyamán. 

Az U16-os női kenusoknál Kis-Batka Iringó például már rögtön két számban is finálét érő időt ment, így lesz ideje pihenni további három versenyszámára is. 

Továbbá újonnan alakul kajak és kenu négyes egységeink is kiválóan szerepeltek, az U17-eseknél az Avar Tamás, Juhász Máté, Hízó Zsadány Álmos, Szabó Levente alkotta kajaknégyes futamgyőztesként kvalifikált a K-4 500 méteres döntőbe. A nőknél ugyanebben a korosztályban álltak rajthoz U16-os versenyzőink is, a Holló Hanna, Jeszkel Panna, Mészáros Anna, Varró Csenge összeállítású négyes is magabiztosan, első helyen kvalifikált a döntőbe K-4 500 méteren.

Továbbjutások az ORV első napján

A Pálfalvi Viktor, Gyányi Milán, Marenec-Dózsa Zsombor, Molnár-Gábor György alkotta hajó a fiúknál U17 C-4 200 és 500 méteren is futamgyőzelemmel kezdtek, így mindkét számban automatikusan a fináléba jutottak. A hosszabb távon második egységünk is készülhet az A-döntőre, Kirchner István, Méri Marcell, Péter Bendegúz, Péter Zsolt Zsombor összeállítású hajó harmadik lett előfutamában.

Az ORV pénteken újabb elő- és középfutamokkal folytatódik, valamint a délutáni program során már elérkezünk az első döntőkhöz is. A rajtlisták és eredmények itt érhetőek el, az élő közvetítés linkjét pedig minden reggel a Magyar Kajak-Kenu Szövetség Facebook-oldalán tesszük közzé.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók