Tele van motivációval Gál Péter

Tavalyelőtti autóbalesete után Európa-bajnoki ezüstéremmel és magyar bajnoki címmel tudatta Gál Péter: visszatért. A Szolnoki Kajak-Kenu Klub versenyzője úgy érzi, eddigi karrierje legjobb alapozását tudhatja maga mögött, hetek óta már vízen is tud edzeni. Idén ötszáz méteren vannak nagy tervei, ráadásul a versenyeken már új szurkolója is feltűnhet majd.

Gál Pétert 2020 májusában egy futóedzés közben ütötték el, melynek következtében a bal vállát meg is kellett műteni. A szolnoki kajakos azóta maga mögött hagyta sérülését, tavaly az egész szezont végig versenyezte.

„Sikerült magam mögött hagynom a történteket, de persze folyamatosan figyelnem kell a vállamra. Komolyabb, maradandó sérülésem szerencsére nincs. Az edzések mellé beiktattam egy gyógytornát is, ami segít megelőzni a további sérüléseket.” – mondta Gál Péter.

Tele van motivációval Gál Péter

A 27 éves kajakos számára a 2021-es év több szempontból is áttörés volt. Az Európa-bajnokságon első nemzetközi érmét szerezte a felnőttek között, K-4 1000 méteren (Noé Bálint, Gál Péter, Kulifai Tamás, Dombvári Bence) ezüstérmes lett. A magyar bajnokságon is először állhatott fel a dobogó tetejére, K-1 500 méteren nem volt nála gyorsabb Szegeden.

„Ha azt vesszük, mondhatom, hogy szép eredményeim voltak, de nem vagyok 100 százalékig megelégedve a teljesítményemmel, úgy érzem, több is van bennem. A világbajnokságon is elindultam, a négyesünktől többet vártam az edzések és az előfutam alapján egy kilencedik helynél, de már nem foglalkozom ezzel, szeretnék idén egy jó négyesbe bekerülni.”

Tele van motivációval Gál Péter

A tavaszias idő miatt két hete már vízen is edz, mindennap elő tudja venni hajóját, és bizakodva várja a szezon kezdetét.

„Szerencsére az idő kegyes volt eddig hozzánk, minden nap egyórás edzéseim voltak vízen, mellette pedig kondi és futás. Talán mondhatom azt, hogy 

még sosem éreztem magam ilyen jó formában a téli edzések során. 

Futásban és úszásban is sokat léptem előre, és az erőnlétem is jobb lett. Jövő héttől viszont napi két vízi edzésem lesz, és azon lesz a hangsúly, hogy a technika és a mozgás is berögzüljön.”

Tele van motivációval Gál Péter

Idén csak az ötszáz méterre koncentrál egyesben és párosban is, és már azt is tudja, hogy kivel szeretne egy hajóba ülni.

„Apagyi Leventével képzelem el a párost. 

Tavaly is vele ültem össze, bár a magyar bajnokságon nem tudtunk bizonyítani, az edzéseken jól mentünk, így idén még egyszer nekifutunk. Sűrű lesz a mezőny, a sprinterek felfele jönnek az

ötszázra majd, az ezresek pedig lefelé. Én inkább az utóbbi csoportba tartozom, ezért leginkább gyorsulnom kell még, de a mezőny elejére várom magam.”

Tele van motivációval Gál Péter

Hozzátette, idei célja, hogy a világbajnokságon is érmet szerezzen. Érdekesség, hogy a felkészülés hátralevő részét is Szolnokon végzi, nem utazik melegvízi edzőtáborba sem, de ennek egy nagyon egyszerű oka van.

„Feleségemmel március végére várjuk kislányunk születését, szeretnék itt lenni végig mellettük. Külön motivációt jelent számomra a babánk érkezése, hiszen innentől ő is láthatja majd, hogy milyen eredményeket érek el. A válogatókon minden bizonnyal már a partról fog szurkolni nekem.” – tette hozzá Gál Péter.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók