Szenzáció! 36 arany Pöstyénben

Szenzációsan szerepelt, összesen 73 érmet szerzett a válogatott a pöstyéni Olimpiai Reménységek Versenyén, amelyen 36 arany-, 24 ezüst- és 13 bronzérem lett a mieink mérlege, így a magyar csapat toronymagasan nyerte meg a pontversenyt, az éremtáblázat élén zárt és természetesen elhódította a legjobb nemzetnek járó különdíjat is.

Nincs még vége a szezonnak, nincsenek lefutott csaták! Bizonyította ezt a magyar utánpótlás válogatott, amely elképesztő sikereket élt meg a pöstyéni Olimpiai Reménységek Versenyén. Csapatunk a három nap során 36 aranyérmet nyert – döbbenetes szám! -, s ezek a sikerek jól mutatják, hogy a felnőtt diadalok árnyékában, az utánpótlás műhelyekben is milyen magas színvonalú munka folyik.

„Csodálatos eredményeket hozott ez a három nap – értékelte a fiatalok eredményeit Hüttner Csaba utánpótlás vezetőedző. – Huszonnyolc ország szerepelt Pöstyénben, részt vettek a versenyen az Egyesült Államokból, Ausztráliából, Kanadából és Ázsiából is, rendkívül erős volt a mezőny, voltak olyan számok, amelyekben négy előfutamot is rendeztek. Ehhez képest kajakosaink és kenusaink taroltak a versenyen, az újpesti Piller Szabina öt aranyérmet nyert, de ki kell emelni a négy győzelemmel záró kajakos Sólyom Dórát és a kenus Nagy Biankát, a triplázó kajakos Pupp Noémit, valamint a két-két első helyet gyűjtő Homonnai Lucát, Moldován Milánt, és a győriek fiatalját, Gamsjäger Maria Lisát is, aki amellett, hogy két egyéni aranyat nyert, ezüstérmes lett a két korosztállyal feljebb szereplő négyes tagjaként. Le a kalappal versenyzőink előtt, minden dicséretet megérdemelnek!”

A magyarok részletes eredménylistája letölthető innen.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók