A véghajrát kezdte meg a PEP

A hétvégén Szegeden állomásozott a Pályakezdő Edzői Program csapata. Ahogyan az elmúlt években megszokhattuk, profi szervezéssel és erős előadásokkal várták a fiatal trénereket a bajnoki pontversenyben legerősebb klubnál.

Először Komjáti Orsolya fogadta a program résztvevőit és bemutatta számukra a szegedi egyesületet, majd Sík Márton az átadásos /tovább vivős rendszer előnyeiről és hátrányairól tartott előadáast.

A program nagy “kenus blokkjában” a Posztós Patrik vezette, gigaerős kenus csoport mutatkozott be, Boldizsár Gáspár pedig minden részletre kiterjedő ergométeres bemutatóval színesítette a napot.

A szegedi hétvége második napján Tótka Sándor olimpiai bajnok kajakosunk gondolatai mindenkire nagy hatást gyakoroltak. Hüvös Viktor tanítványa az edzésen kívüli tudatosságra, a profizmusra helyezte a fő hangsúlyt beszámolójában. Olimpiai ezüstérmes párostársa és barátja, Nádas Bence is csatlakozott előadásához, nincs is annál hitelesebb, ha az ember két ilyen extraklasszis versenyzőtől kapja meg a sportággal kapcsolatos fontos információkat.

Sík Márton ezen a napon sem maradt érdekes téma nélkül: a Fejlesztési modellről és szintén nagyon fontos Edzői teljesítmény értékelő rendszerről beszélt az egybegyűlteknek.

Vasárnap Karnok Marcell már-már filmszerű élményeket adó, főleg parasportról szóló előadása nagyon emocionális lett. Ezt a részt a “Foglalkozzatok Varga Katákkal!” jelmondattal foglalhatnánk össze.

Végül Komjáti Orsolya coach-technikákat is bevető „Mitől jó egy edző?” önismereti foglakozása zárta a programot.

„Azt gondolom újabb értékes hétvégén van túl a harmadik évfolyam. Jövő héten Dunavarsányban már az utolsó előtti állomásra készülünk, majd még ebben a hónapban a frissen átadott Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémián zárjuk az idei programot” – mondta Bardóczi Krisztián, a PEP-program projektvezetője.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók