Suba Róbert Európa-bajnok VL2 200 méteren

A szombat délutáni program három középfutammal, és az első para döntőkkel folytatódott. Utóbbi szakágban meg is szereztük az első érmünket Montemorban. Suba Róbert rögtön a legfényesebb medáliát gyűjtötte be, VL2 200 méteren Európa-bajnok lett.

Szombat délután a para szakág is ismét főszerepben volt, igaz a sajnálatos helyzet állt elő hogy több számban sem jött össze az öt résztvevő nemzet, így ezek a futamok nem tekinthetők Európa-bajnoki döntőnek, így érmeket sem osztottak. Ilyen volt a VL3 200 méteres futam is, ahol Molnárné Tóth Julianna az ötödik helyen csapott célba.

Férfi VL2 200 méteren azonban Eb-döntőt rendeztek méghozzá Suba Róbert és a címvédő Juhász Tamás részvételével. Az utóbbi időszakban mindketten nagyobb hangsúlyt fektettek a kenus versenyszámukra. Suba Róbert esetében ez annyira megmutatkozott, hogy meg sem állt az aranyig, Európa-bajnok lett! A paralimpiai ezüstérmes szegedi versenyző portugál vetélytársával fej-fej mellett haladt, de Robi jobban bírta a hajrát, így az ő nyakába került az aranyérem. 

Suba Róbert Európa-bajnok VL2 200 méteren

Suba ezzel pályafutása harmadik sikerét könyvelheti el kontinensviadalon, korábban 2016-ban Moszkvában is nyert két aranyat.

Juhász Tamásnak ezúttal nem jött ki a lépés, az ötödik helyen ért célba.

Suba Róbert Európa-bajnok VL2 200 méteren

Eközben a fiataloknál újabb középfutamokat rendeztek. Az ifjúságiaknál Gazdag Marcell megnyerte futamát K-1 200 méteren, így már biztosan ott lesz a holnap délutáni döntőben. Csakúgy, mint Szarka Krisztián, aki C-1 200 méteren lett második, ami finálés helyet ér számára is. Az U23-as fiúknál az első négy hajó szinte centire pontosan érkezett be, a célfotó alapján sajnos Keresztes Kristóf pont lemaradt a döntőt érő harmadik helyről, mindössze három századmásodperccel.

Suba Róbert Európa-bajnok VL2 200 méteren

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók