Szerdától már Szolnokra figyelünk

Épphogy csak befejeződött az olimpia, újabb fontos állomásához érkeztünk az idei szezonnak: augusztus 14-16. között, a szolnoki Holt-Tiszán rendezik a Ma Santé & Beauté Clinique Felnőtt Magyar Bajnokságot, ami egyben válogató lesz a jövő heti nem olimpiai versenyszámok világbajnokságára.

Olimpia ide, vagy oda, a show-nak mennie kell tovább Párizs után is. Szerdán Szolnokon veszi kezdetét a Ma Santé & Beauté Clinique Felnőtt Magyar Bajnokság. A péntekig tartó verseny ráadásul válogatónak is minősül az augusztus 22-25. közötti nem olimpiai számos világbajnokságra, amelyre az üzbegisztáni Szamarkandban kerül majd sor.

Érdekesség, hogy a versenyműsorban több olimpikonunk neve is feltűnik. A C-1 200 méteren olimpiai nyolcadik helyezett Takács Kincső neve például három számban is megtalálható, a kétszáz és az ötszáz egyes mellett, mix 500 párosban Hajdu Jonatánnal térdel össze. Az olimpiai hatodik férfi kenu páros másik tagját, Adolf Balázst is láthatjuk Szolnokon, az előzetes program szerint ötezer egyesben, és ezer párosban a Párizst szintén megjárt Fejes Dániellel alkot majd egy egységet.

Az olimpiai ezüstérmes Nádas Bence öt számban állhat rajthoz a versenyműsor szerint. A szegedi klasszis ötszáz párosban ezúttal klubtársával, Balogh Gergellyel, kétszáz kettesben pedig a szintén Tisza-parti és olimpikon Kuli Istvánnal versenyez. Ezen kívül kétszáz egyesben, valamint kétszáz és ötszáz négyesben is láthatjuk majd. Érdekesség, hogy K-4 200 méteren Nádas, Csizmadia Kolos és Tótka Sándor egységében Hüvös Viktor, a srácok felkészítője lesz a negyedik tag. Nem ez lenne egyébként az első ilyen eset, mesteredzőnk már 2022-ben is kipróbálta magát ebben a számban, akkor Nádas és Tótka mellett Kulival kiegészülve lettek másodikok.

Az épek mellett, a para szakág képviselői is vízre szállnak, többek között a paralimpiára készülő Varga Katalin, Boldizsár Dalma, Molnár Nikoletta, Suba Róbert, Kiss Péter Pál és Kiss Tibor is pénteken száll vízre.

Kapcsolódó tartalmak

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók