Kenusaink átmentették az olimpiai formát Szolnokra

A párizsi ötkarikás játékok után a héten Szolnokra figyelünk, hiszen szerdán az ezer méteres számokkal megkezdődött a Ma Santé & Beauté Clinique Felnőtt Magyar Bajnokság. Olimpikonjaink közül Kiss Ágnes, Nagy Bianka, Adolf Balázs és Fejes Dániel is vízre szállt, sőt...

Igencsak nagy hőhullám halad át hazánk felett az utóbbi napokban, így az időjárási körülményekkel is meg kell küzdeniük a magyar bajnokság résztvevőinek. Olimpikonjaink közül négy kenus is rajthoz állt a szerdai „ezres” napon.

Kezdjük rögtön velük, hiszen az ötszázon olimpiai negyedik Kiss Ágnes, Nagy Bianka (MVM Szegedi Vízisport SE) duó C-2 1000 méteren magyar bajnok lett. Fölényüket mutatja, hogy négy másodperccel előzték meg a második helyezett Zagyvai Borka, Benkucs Kíra (Váci Karakán, Merkapt-Mekler László SE) párost, valamint közel 12 másodpercet vertek a dobogó legalsó fokára felérő Sárkány Réka, Bernáth Eszter (Merkapt-Mekler László SE) kettősre.

Ugyanebben a számban a férfiaknál újra összetérdelt az Adolf Balázs, Fejes Dániel (FTC, Budapesti Honvéd SE) kettős. Minkét versenyző indult ezer egyesben az ötkarikás játékokon, most együtt könyvelhettek el újabb sikert, hiszen magabiztos teljesítménnyel állhattak fel a magyar bajnoki dobogó legfelső fokára. A páros mögött a Kollár Kristóf, Juhász Tamás (Atomerőmű SE) egység ért be a második helyen, míg a Buday Domonkos, Uhrin Dávid (Törökbálinti Kenuiskola, Merkapt-Mekler László SE) kettes a bronzéremmel zárta a döntőt.

Maradva a kenusoknál, ezer egyesben a hölgyeknél Bragato Giadának (Tiszaújvárosi KKSE) sikerült a győzelmet megszereznie Csorba Zsófia (UTE) és Kisbán Zsófia (Lágymányosi Spari) előtt. A férfiaknál ezúttal sem Adolf Balázs, sem Fejes Dániel nem indult, távollétükben Uhrin Dávid (Merkapt-Mekler László SE) bizonyult a legjobbnak a mezőnyben, mögötte Slihoczki Ádám (DKSE) ezüst-, Mészáros Milán (UTE) bronzérmet tudott szerezni.

Uhrinnak azonban nem ez volt az egyetlen sikere a nap során, hiszen két órával később négyesben Koczkás Dáviddal, Lugosi Gergellyel (Merkapt-Mekler László SE) és az egyesben második helyezett Slihoczki Ádámmal (DKSE) összetérdelve is győzött. A négy egységgel felálló mezőnyben a Mészáros Milán, Korisánszky Dávid, Fekete Ádám, Mitropoulos Iliász (UTE, MTK) kvartett a dobogó második fokára ért fel, míg a Molnár Csanád, Gyányi Milán, Szilágyi Balázs, Gyányi Levente (MVM Szegedi VSE) négyes a bronzérmet szerezte meg.

Áttérve a kajak szakágra, férfi K-1 1000 méteren a maraton Európa-bajnokságot is megjárt Erdőssy Csabának (Graboplast Győri VSE) jött ki a legjobban a lépés, Béke Kornél (MTK), valamint a szoros csatában harmadik helyre beérkező Péli Zalán (Hármaspálya SE) előtt lett magyar bajnok. A hölgyeknél a szám két specialistája Kőhalmi Emese (KKNKKA) és Rendessy Esztert (UTE) meccselt egymással, amelyből ezúttal előbbi jött ki jobban. A harmadik helyre Csikós Zsóka (Szolnoki Kajak-Kenu Klub) érkezett be.

K-2 1000 méteren a női mezőny egyik legfiatalabb párosa, a Szegedi Angelina, Pető Hanna (Kis-Duna SE, City-Gas Tiszafüred SE) páros szerezte meg az aranyérmet. Nem kis nevekből álló egységeket sikerült maguk mögé utasítaniuk, hiszen a maraton Európa-bajnokságon is szépen teljesítő Csépe Panna, Sinkó Panna (Lágymányosi Spari, UTE) kettest, valamint az olimpia bajnok Hadvina Dóra és Decsi Dorina (Szolnoki Kajak-Kenu Klub) duót is legyőzték. A férfiaknál az idei Eb-második Vajda Bence, Szántói-Szabó Tamás (Paksi Atomerőmű SE, Vasas SC) kettes lett a magyar bajnok. A második helyen a Kollek Bálint, Hidvégi Hunor (KKNKKA) duó végzett, míg a bronzérem a Noé Zsombor, Noé Bálint (KSI, Budapesti Honvéd SE) nyakába került.

A Noé-fiúknak viszont az elsőség is összejött a nap folyamán hiszen Szántói-Szabó Tamással, valamint az olimpiai ezüstérmes Kulifai Tamással (MTK) kiegészülve győztek K-4 1000 méteren. Mögöttük az Aradi Álmos Balázs, Mitring Olivér Gábor, Kolozsvári Brúnó, Erdőssy Csaba István (Graboplast Győri VSE) kvartett végzett a második, a Kövesdi Patrik, Bükkösi Raymond, Keresztes Kristóf Domonkos, Halmy Lőrinc (Vasas SC, UTE) négyes a harmadik helyen.

A női mezőny is igen szorosra sikeredett, de végül a Kiskó Réka, Csikós Zsóka, Decsi Dorina, Hadvina Dóra (KSI, Szolnoki Kajak-Kenu Klub) egység lehetett a legboldogabb. A dobogóra melléjük még a Kmetyó Klaudia, Hölgye Dorina, Mészáros Anna, Józsa Hanna (UTE) kvartett, valamint a Szulovszky Petra, Szendy Lilla Katalin, Horváth Maja, Tóth Diána (MTK) egység állhatott fel.

A részletes eredmények, valamint a holnapi versenyműsor ide kattintva elérhető.

Kapcsolódó tartalmak

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók