Két olimpikon, Nádas Bence és Kiss Ágnes is duplázott Szolnokon

A tegnapi ezres döntők után a Ma Santé & Beauté Clinique Felnőtt Magyar Bajnokság második napján már az ötszáz méteres versenyszámok voltak fókuszban. Csütörtökön is számos olimpikonunk rajthoz állt, C-2 mix 500 méteren például a Takács Kincső, Hajdu Jonatán páros, kenu egyesek ötszáz méteres futamában Fejes Dániel, míg Nádas Bence és Kiss Ágnes egyaránt két számban győzött.

A férfi kajak egyesek ötszáz méteres döntőjével kezdődött a csütörtöki finálék sora a Holt-Tiszán. Jól ismert nevek kerültek a mezőny élére, hiszen a szegedi Európa-bajnokságon kétszáz méter párosban bronzérmet szerző Kurucz Levente (Plastex Kanizsa KKK) és Opavszky Márk (MTK) jött be az első két helyen. Kurucz előnye a célba érkezéskor fél hajó volt, miközben az utolsó métereken Balogh Gergelynek (MVM Szegedi Vízisport SE) sikerült a harmadik helyre berúgni a hajót.

A női kajak egyesek ötszáz méteres döntőjében nagyon ellépett a mezőny többi tagjától Rendessy Eszter (UTE) és Kőhalmi Emese (KKNKKA). A táv második felében ketten csatáztak a győzelemért, végül Rendessy visszavágott a Kőhalminak a tegnapi ezer egyesért. A harmadik helyet magabiztosan szerezte meg Bársony Ottilia (Lágymányosi Spari).

A friss olimpiai ezüstérmes Nádas Bence K-2 500 méteren klubtársával Balogh Gergellyel (MVM Szegedi VSE) ült össze egy hajóba. A páros az első helyért szoros versenyt vívott a Vajda Bence, Szántói-Szabó Tamás (Atomerőmű SE, Vasas SC) duóval, akik az idei Eb-n ezüstérmesek voltak ezer méteren. A ki-ki meccs végén a Nádas-Balogh páros milliméterekkel, egészen pontosan 9 századmásodperccel hamarabb szelte át a célvonalat. A dobogó legalsó fokáért is többen versenyben voltak, végül a Noé Zsombor, Noé Bálint (KSI, Budapesti Honvéd SE) kettesé lett bronzérem.

A női kajak kettesek ötszáz méteres döntőjében, habár erős mezőny gyűlt össze, az Ujfalvi Laura, Kőhalmi Emese (KKNKKA) páros magabiztos pályával lett magyar bajnok. Mögöttük a korosztályos Európa-bajnokságról bronzéremmel hazatérő Kiskó Réka (KSI) és az ifjúsági megjárt Szegedi Angelina (Kis-Duna SE) alkotta egység lett a második, míg az egyarán ifjúsági világbajnok Gombás Alíz, Pető Hanna (Graboplast Győri VSE, City-Gas Tiszafüred SE) alkotta duó a harmadik.

Nádas Bence és Balogh Gergely a páros után nem sokkal négyesben Kuli Istvánnal és Keller Gergővel (MVM Szegedi VSE) kiegészülve négyesben is begyűjtöttek egy aranyat a Holt-Tiszán. A ketteshez hasonlóan ez a döntő is nagy csatát hozott, hiszen a Kirkov Valentin, Lászlófalvi Dominik, Havasi Gergő, Kovács Márk (Vasas SC, TFSE) négyes a végén nagyot hajrázott. A dobogó legalsó fokára a Mikó Áron, Mitring Olivér, Kolozsvári Brúnó, Aradi Bátor (Graboplast Győri VSE) egység állhatott fel.

A Kiskó Réka, Csikós Zsóka, Decsi Dorina, Hadvina Dóra (KSI, Szolnoki Kajak-Kenu Klub) négyesnek összejött a duplázás, hiszen a tegnapi ezres győzelmük után ötszáz méteren is ők bizonyultak a legjobbnak. Habár egészen az utolsó méterekig harcban volt velük a Kiss Blanka, Lucz Anna, Mészáros Anna, Rendessy Eszter (UTE) kvartett, végül a lilák ezüstéremmel zárték ezt a döntőt. A harmadik helyet magabiztosan húzta be a Szulovszky Petra, Szendy Lilla, Horváth Maja, Tóth Diána (MTK) egység.

A férfi kenu egyesek ötszáz méteres döntőjében az a Fejes Dániel (Budapesti Honvéd SE) zsebelte be az aranyérmet, aki tegnap Adolf Balázzsal (FTC) összetérdelve is győzött, akkor ezer méteren. A Honvéd olimpikonja ötszázas párostársával, Kollár Kristóffal (Atomerőmű SE) meccselt az első helyért, míg bronzérem szintén egy olimpikon, Hajdu Jonatán (DKSE) nyakába került.

Női C-1 500 méteren Bragato Giada (Tiszaújvárosi KKSE) aratott magabiztos győzelmet. A tiszaújvárosi kenus idén a hazai rendezésű Eb-n ezüstérmet tudott szerezni ebben a versenyszámban. Giada mögött a háromszoros Európa-bajnok Balla Virág (FTC) lett a második, míg Horányi Dóra (UTE) a harmadik helyen rúgta be a hajóját.

Kollár Kristóf és Juhász István (Atomerőmű SE) kiélezett csatában lett magyar bajnok férfi C-2 500 méteren, legyőzve a Fekete Ádám, Mitropoulos Iliász (UTE) egységet. A bronzérem ebben a számban a Hajdu Jonatán, Slihoczki Ádám (DKSE) kettősé lett.

Nem volt sok kérdés női C-2 500 méteren, hiszen párizsi ötkarikás játékokon a magyar női kenu szakág történetének eddigi legjobb eredményét elérő Kiss Ágnes, Nagy Bianka (MVM Szegedi VSE) páros fölényesen győzött. Mögöttük a szám U23-as világbajnok egysége, az Opavszky Réka, Csorba Zsófia (UTE) kettes a második, míg a Balla Virág, Molnár Rebeka (FTC) egység a harmadik helyet szerezte meg.

Szintén duplán örülhetett a Koczkás Dávid, Uhrin Dávid, Lugosi Gergely, Slihoczki Ádám (Merkapt-Mekler László SE, DKSE) alkotta kenus kvartett, amely a tegnapi ezer után, ma ötszáz méteren is magyar bajnok lett. Az egységhez a legközelebb a Kollár Kristóf, Hodován Dávid, Buday Domonkos, Besenyei Ádám (Atomerőmű SE, Törökbálinti Kenuiskola) négyes tudott kerülni, ők végeztek a második helyen. A Molnár Csanád, Gyányi Milán, Szilágyi Balázs, Gyányi Levente (MVM Szegedi VSE) kvartett közel tíz másodperces hátránnyal a harmadik helyen ért célba.

A nap végére a vegyes számok döntői maradtak. Kenu páros ötszázon két olimpiai induló egysége, a Takács Kincső, Hajdu Jonatán (Graboplast Győri VSE, DKSE) alkotta kettes egy tizedmásodperccel bizonyult jobbnak a Mészáros Milán, Csorba Zsófia (UTE) duónál. Nagyot hajrázott a Horányi Dóra, Fekete Ádám (UTE) kettős, ez most a bronzéremre volt elegendő.

Mix kajak páros 500 méteren a Birkás Balázs, Biben Karina (MVM Szegedi VSE) páros nagy csatában gyűrte le a Kiss Blanka és a friss olimpiai ezüstérmes Tótka Sándor (UTE) egységét. Harmadikként az Opavszky Márk, Szendy Lilla (MTK) duó szelte át a célvonalat.

A nap a C-4 mix 500 méteres döntővel. A Kiss Ágnes, valamint Molnár Csepke, Molnár Csanád és Rumi Gergő (MVM Szegedi VSE, Grabopblast Győri VSE) fémjelezte kvartett szokott össze a leggyorsabban, legalábbis, ha a végeredményt nézzük. Az Opavszky Réka, Korisánszky Dávid, Fekete Ádám, Csorba Zsófia (UTE, MTK) négyes az Uhrin Dávid, Sárkány Réka, Koczkás Dávid, Zagyvai Borka (Merkapt-Mekler László SE, Váci Karakán) egységgel vívott szoros küzdelmet vívnia az ezüstért, de végül ebben a sorrendben értek célba.

A részletes eredmények, valamint a holnapi versenyműsor ide kattintva elérhető.

Kapcsolódó tartalmak

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók