Remek kezdés Belgrádban

Mindössze két magyar egységnek kell túlóráznia a belgrádi ifjúsági és U23-as Európa-bajnokságon, a magyar versenyzők többségében futamgyőzelmekkel és legjobb időkkel abszolválták az 500 és 1000 méteres előfutamokat.

Nagy izgalomra nem volt ok a belgrádi ifjúsági és U23-as Európa-bajnokság első napján, hiszen remek rajtot vettek a magyar versenyzők a kissé lötyögős vízű Ada Ciganliján. Egy picike „pánikot” azért megélhetett Rumi Gergő és Molnár Csanád kenupárosa, hiszen futamuk során kiszakadt Gergő párnája, ami elmozdult és egy pillanatra egyensúlyt veszített az egység. De jobb egy ilyen kis malőrt az előfutam során megélni, mint mondjuk a döntőben…

„Soha rosszabb kezdést – értékelte is a csütörtöki eseményeket ifjabb Foltán László, a kenusok szövetségi kapitánya, akinek versenyzői többségében futamgyőzelemmel, sőt a legjobb időkkel meneteltek be a döntőkbe. – Persze ilyenkor még nem érdemes pezsgőt bontani, de az 

könnyebbséget jelent, hogy az ötszázas és ezres középfutamok során nincs jelenésük, 

készülődhetnek a kétszázas előfutamokra, illetve a döntőkre.”

Remek kezdés Belgrádban

A kenusoknál egyébként két újoncot avattak a nap során, a még serdülőkorú Györe Panna és Molnár Csepke is magabiztosan tudta le futamát, a rutintalanság szikrája sem látszódott rajtuk. 

„Panna csak annyit mondott, hogy a végén egy picit lötyögős volt a víz. Hát igen, Magyarországon el vagyunk kényeztetve jó vízzel és minőségi versenypályákkal, de egy jó versenyző minden körülmények között helyt tud állni” – tette hozzá ifjabb Foltán László. 

Remek kezdés Belgrádban

És hogy mi történt a kajakos szakágban?

„Bulváros hírrel nem tudok szolgálni, nálunk eseménymentesen zajlott minden, csak azt tudom mondani: 

sikeresen zártuk a napot, sok futamgyőzelemmel és legjobb időkkel jutottunk a döntőbe.

Mindössze ezer méteren az U23-as Kövesdi Patrikra, valamint ötszáz méteren a szintén U23-as Dráviczki Dórára vár túlóra, előbbi futamában az ötödik, utóbbi a második helyen zárt, amellyel a középfutamban folytathatják a versenyt. De ők is hozták azt, ami tőlük elvárható” – értékelt Makrai Csaba, a kajakosok szövetségi kapitánya, aki egyelőre még külön nem akart senkit kiemelni a magyar csapatból. 

„Maradjunk annyiban csapatszinten remekül teljesítettünk. Most van, akire példának okáért két nap pihenő vár, és ezt a két napot olyan aktívan kell eltölteni, úgy kell megtalálni az arányokat, hogy az ne menjen a forma rovására” – tette hozzá a kapitány. 

Remek kezdés Belgrádban

Pénteken tehát Kövesdi Patrik és Dráviczki Dóra révén két középfutamos versenyzőnk is lesz, délután pedig már a kétszázas indulókon lesz a fókusz. 

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók