Mégse

Kisbán Zsófia világbajnok rövidkörön, Kiszli Vanda második

Két arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel zártuk a Dániában zajló maraton világbajnokság csütörtök délutáni programját. Kisbán Zsófia megszerezte pályafutása első felnőtt világbajnoki címét, miután győzött C-1 3,4 kilométeren. Az ifjúsági kenusoknál Pluzsik Mihály 14,4 kilométeren nyert, mögötte Méri Botond pedig harmadik lett. A hétszeres vb-aranyérmes Kiszli Vanda nagy küzdelemben másodiként zárt K-1 3,4 kilométeren a címvédő Melina Andersson mögött.

Hír

Kisbán Zsófia eddig már háromszor rövidkörös vb-ezüstéremnél tart, most azonban megtört a jég. Zsófi hatalmasat küzdve megszerezte élete első felnőtt világbajnoki címét! Az ukránok klasszisával Liudmyla Babakkal külön csatát vívtak, a Lágymányosi Spari versenyzője többször is tudott ritmust váltani és jobban bírta a hajrát, így a duisburgi gyorsasági vb-n ezer egyesben elért második helye után, végre aranyérem került a nyakába. 

Kisbán Zsófia világbajnok rövidkörön, Kiszli Vanda második

Férfi kenuban Simon Sebestyén állt rajthoz, a dobogótól mindössze egy másodpercre volt, végül a negyedik helyen rúgta be hajóját a fiatal versenyző. 

A női kajakosoknál két versenyzőnk, Kiszli Vanda és Kőhalmi Emese is bejutott a döntőbe, mint ahogy mellettük számos világklasszis, a címvédő Melina Andresson és a spanyol Eva Barrios is. Az első négy helyezett sorrendje szinte folyamatosan változott, végül a svéd nagy csatában megvédte címét, mindössze 77 századmásodperccel megelőzve Kiszlit.

Kisbán Zsófia világbajnok rövidkörön, Kiszli Vanda második

Kőhalmi Emesének karnyújtásnyira volt a dobogó, utolsó futószakaszig esélye volt az éremre, a hajrában azonban alulmaradt a spanyol versenyzővel szemben, így ő negyedikként csapott célba.

Férfi kajakban is mindkét indulónk döntőbe jutott, ahol a mindössze 18 éves Kolozsvári Brúnó tizedik, Noé Bálint pedig a tizenkettedik helyen végzett a rendkívül nemzetközi mezőnyben. 

Kisbán Zsófia világbajnok rövidkörön, Kiszli Vanda második

Az ifjúsági kenusoknál Pluzsik Mihály utcahosszal verte a teljes mezőnyt, így maraton Európa-bajnoki címe után, világbajnoki címet is ünnepelhetett C-1 14,4 kilométeren! Méri Botond sokáig Misivel haladt az élen, azonban az utolsó körben a spanyol Dari Sanchez elé tudott kerülni, így a Szabó Attila Kenu Akadémia versenyzője a dobogó harmadik fokára állhatott fel. 

Kisbán Zsófia világbajnok rövidkörön, Kiszli Vanda második

Az első napot követően a magyar csapat 3 arany-, 2 ezüst- és 1 bronzéremmel áll a dániai maraton világbajnokságon.