Helyrehozni az alapokat

Hétfő óta Dunavarsányban edzőtáborozik a kenus Párizs-keret, az U23-as női és férfi versenyzők a hét elején még eveztek is, de a hideg idő miatt csütörtökön visszaszorultak a konditerembe és az uszodába. Foltán László utánpótlás kenus kapitány és Pozsonyi Zsolt erőnléti edző segítségével az alapozás mellett elsősorban a fiúcsapat fizikai hiányosságait próbálták az elmúlt napokban korrigálni.

Az alapozó időszak harmadik összetartását vezényli a héten Foltán László. Az utánpótlás kenus kapitány a múlt héten még abban bízott, hogy naponta egy evezés is belefér majd a február eleji programba, de az elmúlt napokban az időjárás ennek nem kedvezett Dunavarsányban sem.

 

Helyrehozni az alapokat

 

“Szerdáig tudtunk napi egyet evezni, az biztos, hogy 

a vízen nem volt melegük a srácoknak,

de szó nélkül dolgoztak - mondta Foltán László. - Csütörtök óta visszaszorultunk a megszokott téli munkába. Az evezés helyet úszás és ergométerezés került a programba a konditermi edzés mellé.”

A szövetségi kapitány a férfi kenusok, Martinkó Gábor pedig ismét a hölgyek edzéseit felügyeli a héten, rajtuk kívül Szabó András és Pozsonyi Zsolt erőnléti edzők is intenzíven foglalkoztak a csapattal.

 

Helyrehozni az alapokat

 

“Zsolt az ország egyik legjobb erőnléti edzője, ő kollégájával folytatta az erőfejlesztés módszertani oktatását a srácoknak. Nagy hangsúlyt fektettünk a vállstabilitást javító gyakorlatokra, valamint új bemelegítési protokollokat is tanítottunk a versenyzőknek. Sajnos, tisztelet a kivételnek, 

sok az alapvető hiányosság.

Arra tanítjuk őket, hogyan kell felvenni egy súlyt, helyesen guggolni, egyenesen tartani a hátat, illetve megfelelően alátámasztani a törzset egy nyomógyakorlatnál. A srácok egyébként nyitottak, fogékonyak, és nagyon lelkesek, de az látszik, hogy az otthoni műhelyek az ilyen fejlesztésekre nem fektettek elég hangsúlyt. Így időt kell szakítanunk az alapokra, és egyenlőre nem azzal vagyunk elfoglalva, hogy magasabb szintre lépjünk.”

 

Helyrehozni az alapokat

 

A keretből jelenleg hiányzik a két legjobb kenus, Fejes Dániel ugyan elkezdte a héten a munkát Dunavarsányban, de aztán kisebb megfázás miatt pihenőt kapott, Adolf Balázs pedig arra kapott engedélyt, hogy ezt a hetet a klubjánál tölthesse. 

 

Helyrehozni az alapokat

 

“Slihoczki Ádám, Bakó Tamás, Fodor Nicholas, és Takács Mihály nagyon sokat dolgozott a héten, de a többiek sem maradtak el sokkal mögöttük. A lányok is komolyan vették az edzéseket, ők is eveztek a hét elején, de reggelenként futni is járnak, és rengeteg erősítettek, úsztak. Azt látom, hogy 

elindult egy folyamat 

ennél a keretnél, a fiatalok kezdenek megtanulni csapatban készülni, kergetik egymást, húzogatják egymás bajszát az edzéseken, ami nagyon jó jel. A következő táborban, ahol már egyértelműen az evezésen lesz a hangsúly, ott talán ez még élesebben így lesz” - tette hozzá Foltán László.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók