Mégse

Fiatalok pótolhatják Balla Virágékat

Elővigyázatosságból a világkupára készülő magyar válogatott 56 versenyzője, valamint az edzők és a csapatvezetők is átestek a héten PCR-teszten, közülük egyedül Balla Virág fertőzött koronavírussal. A győri világbajnok szerencsére tünetmentes, de természetesen ő sem, és a biztonság kedvéért közvetlen csapattársai sem állhatnak rajthoz a hétvégi eseményen. Hüttner Csaba szövetségi kapitány a 17 éves Gönczöl Laura, Opavszky Réka-duót indítja el női kenuban a győri klasszisok helyett.

-1. nap
Hír

“Volt egy kis orrfolyásom az elmúlt napokban, benne volt a pakliban, hogy elkaphattam a vírust - mondta Balla Virág. - Az orvosom tanácsára emeltem a vitaminbevitelt, most már 

teljesen tünetmentes vagyok,

jól érzem magam. Sajnálom, hogy az idén nem tudjuk megméretni magunkat Kincsővel a nemzetközi mezőnyben, pedig rengeteget készültünk, a legjobban pedig azt bánom, hogy a csapattársaim sem indulhatnak miattam a versenyen, annak ellenére, hogy nekik negatív lett a tesztjük” - tette hozzá a világbajnok versenyző, aki a következő napokban nem mozdulhat ki a lakásból.

 

Fiatalok pótolhatják Balla Virágékat

 

Devecseriné Takács Kincső, Takács Mihály, és Erdőssy Csaba egy kocsiban utazott Balla Virággal a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) által szervezett szűrésre, így a három versenyző hiába produkált negatív mintát, fennáll annak a veszélye, hogy kontaktszemélyként ők is megfertőződtek, ezért nem vehetnek részt az idei év egyetlen felnőtt világversenyén.

Fiatalok pótolhatják Balla Virágékat

 

 

“Női kenuban két 17 éves tehetség, Opavszky Réka és Gönczöl Laura helyettesítheti a győri versenyzőket - mondta Hüttner Csaba felnőtt szövetségi kapitány. - A lányok a múlt hétvégén, az ORV-n kiválóan szerepeltek, mindketten három aranyérmet szereztek, és a felnőtt magyar bajnokságon is ők értek be harmadiknak párosban, így életük első felnőtt világversenyén szerepelhetnek C-2-ben, valamint őket indítom C-1 200 méteren is. Erdőssy Csaba és Takács Mihály helyettesítését is megoldottuk, kajakpárosban Erdőssy helyett Noé Bálint, vagy Vajda Bence indulhat Koleszár Mátyással, Takács Mihály kiesése után pedig Zombori Dominik térdelhet össze C-2-ben Szőke Attilával.”

A magyar válogatott tagjai ma délután foglalják el a szállásukat Mórahalmon, utána egyénileg mennek ki a Maty-éri pályára evezni. A verseny holnap reggel 9-kor rajtol, Hüttner Csaba hatalmas csatákra számít, főleg a férfi olimpiai versenyszámokban.

 

Fiatalok pótolhatják Balla Virágékat

 

“Nyilván sokan várják a K-1 1000 méteres döntőt, hiszen hatalmas kérdés, hogy mire megy egymással Kopasz Bálint, Varga Ádám, és a portugál Fernando Pimenta. Számunkra még 

ennél is nagyobb tétje van

azoknak a versenyszámoknak, amelyekben tavaly nem szereztünk kvótát. Férfi C-2 1000 méteren, és K-2 1000 méteren is bombaerős a mezőny, és rajthoz állnak azok a párosok is, aki a magyarok legnagyobb riválisai lehetnek a jövő évi pótkvalifikációs versenyen” - tette hozzá a szövetségi kapitány.