Világbajnokok állnak rajthoz Szegeden

jön a vk!

Friss ORV győztesként várja a még mindig csak 18 éves Nevin Harrison a hétvégi szegedi ICF gyorsasági világkupát. A tavalyi felnőtt világbajnok lesz az esemény egyik legnagyobb külföldi sztárja. Szintén regnáló világbajnokként száll vízre Kopasz Bálint, akit 2019-ben senki sem tudott legyőzni K-1 1000 méteren. Most viszont ott lesz a mezőnyben Varga Ádám, a KSI SE 21 éves tehetsége pár hete meg tudta verni az algyői versenyzőt, valamint a szám korábbi világbajnoka, a portugál Fernando Pimenta is.

A nemzetközi utazási korlátozások, és az idei szezon furcsa időrendje miatt lesznek nagy hiányzók, ezt kár lenne tagadni. Ugyanakkor sok olyan versenyző érkezik idén is Szegedre, akik tavaly kiválóan szerepeltek a Maty-éri világbajnokságon. 

A tengerentúlról jött az egyik legnagyobb név, a 18 éves Nevin Harrison is, aki tavaly az Amerikai Egyesült Államok történetének első világbajnoki címét szerezte meg női C-1 200 méteren. A “szupertini” jó formáját most vasárnap bizonyította a szegedi Olimpiai Reménységek Versenyén, az utolsó éves ifik döntőjét közel 3 másodperces előnnyel nyerte meg, a tavaly Szegeden hasonló körülmények között futott idején közel 1 másodpercet javítva…. 

Világbajnokok állnak rajthoz Szegeden

Harrisonnak ugyanakkor nem lesz könnyű dolga a felnőttek mezőnyben, mert ezen a hétvégén is rajthoz áll a tavalyi vb-ezüstérmes orosz Olesia Romasenko, és a 2019-ben negyedik Maria Mailliard is. 

Világbajnokok állnak rajthoz Szegeden

Kopasz Bálintnak is számolnia kell K-1 1000 méteren a szám tavalyi döntőjéből három versenyzővel, például a korábbi világbajnok, tavalyi bronzérmes Fernando Pimentával, a francia Etienne Hubert-el, és a spanyol Roi Rodriguezzel. Nem is beszélve Varga Ádámról, aki 2019-ben ugyan még nem indult felnőtt világversenyen, idén viszont a magyar bajnokságon óriási csatában, “űridővel” megverte Kopasz Bálintot. 

Világbajnokok állnak rajthoz Szegeden

A férfi kajakosok másik egyéni olimpiai számában, K-1 200 méteren is bombaerős mezőny gyűlik össze a hétvégén. A mezőnyben ott lesz a sprinttávon Rióban ezüstérmet szerző Maxime Beamont, ő tavaly negyedik lett, de jön a 2019-ben ötödik olasz Rizza, a hatodik helyen befutó svéd Menning, és a szintén döntős litván Arturas Seja is, tehát bőven lesz kihez mérnie magát a mieinknek, Csizmadia Kolosnak, és Apagyi Leventének. 

Hogy a hétvégi világkupa mennyire lesz színvonalas, azt a K-2 1000 méter mezőnye is bizonyítja. A két magyar hajó, vagyis a Kammerer Zoltán, Kulifai Tamás-, és a Noé Zsombor, Dombvári Bence-duó olyan egységeknek lehet a kihívója, mint a tavalyi kvalifikációs világbajnokságon ezüstérmes spanyol Cubelos, Pena-, a francia bronzérmes Carre, Hubert-, és az olasz Burgo, Beccaro-páros.  

Világbajnokok állnak rajthoz Szegeden

Friss hír, hogy a járványügyi szabályok és korlátozások ellenére a szezon egyetlen felnőtt nemzetközi gyorsasági világversenyén szurkolók is részt vehetnek, így minden adott ahhoz, hogy kiváló hangulatban teljen a péntektől vasárnapig tartó esemény. 

Világbajnokok állnak rajthoz Szegeden

Akik nem szurkolhatnak a helyszínen, ők minden futamot követhetnek a rendezvény hivatalos oldalán. Ráadásul szombaton és vasárnap délelőtt a döntőket Magyarországon az M4 Sport csatorna is közvetíteni fogja. 

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók