Cross Challenge és akadémiai évzáró Tatán

Második alkalommal rendezték meg szombaton Tatán a Kajak-Kenu Cross Challenge akadályfutó versenyt. Az eseménnyel egybekötve Csay Renáta Regionális Akadémia megtartotta évzáróját is, amelyen díjazták a szezon legjobb korosztályos versenyzőit.

Az akadémia és a Tatai Hódy Sportegyesület tavaly rendezte meg először a Kajak-Kenu Cross Challenge elnevezésű versenyt az Öreg-tónál. Lényege, hogy a fiatalok egy tókört futnak, miközben különféle akadályokon is át kell jutniuk.

Cross Challenge és akadémiai évzáró Tatán
Facebook/Tatai Hódy SE

„Az U8-U9-es korosztályt a Tatai Edzőtáborban egy játékos ügyességi verseny várta, a Cross Challenge-en U10-U18-as korosztályok vettek részt. – mondta Kadler Zsuzsanna, a Csay Renáta Regionális Akadémia menedzsere. – Az indulók párokba állva vágtak neki a hét és fél kilométeres tókörnek, amelynek során 12 ügyességet, erőt és egyensúlyt igénylő akadályt is kellett teljesíteni, mint például átkúszni egy háló alatt, egyik pontból a másikba cipelni a másikat, medicinlabda adogatás és dobálás, vagy TRX-en való húzódzkodás.”

Cross Challenge és akadémiai évzáró Tatán
Facebook/Tatai Hódy SE

A téli felkészülést színesítő, egyben remek csapatépítő eseményen mintegy 250-en vettek részt. A reggeli ködös időjárást néhány órával később felváltotta a napsütés, emellett a Tatai Hódy Sportegyesület jóvoltából forró tea, és zsíros kenyér várta a táv végén a beérkezőket. A legjob párokat korosztályonként és nemenként díjazták, az eredmények itt tekinthetők meg. 

Cross Challenge és akadémiai évzáró Tatán
Facebook/Tatai Hódy SE

A Csay Renáta RA ugyanezen a napon megtartotta hivatalos évzáróját is.

„Korosztályonként U10-től, U14-ig díjazzuk a legjobb három kajakos és kenus fiú, illetve lány versenyzőket. A sorrend hasonló szisztéma szerint alakul ki, mint a kölyökválogatás. A Héraklész felmérőn, az Eszkimó-Indián Játékokon - vagy a kölyköknél már a vízifelmérő -, a magyar bajnokságon, valamint a régiós, illetve az országos Magyar Kupán után lehet pontokat szerezni, és értelemszerűen a legtöbbet gyűjtő lesz az első.” - fogalmazott Kadler Zsuzsanna.

A díjazottak listája a lenti dokumentumra kattintva tekinthető meg.

Cross Challenge és akadémiai évzáró Tatán
Facebook/Tatai Hódy SE

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók