Bemelegítették a pályát a sárkányhajósok a Világkupára

Gyönyörű időben, tökéletes körülmények között elrajtolt a sárkányhajó országos bajnokság Szegeden.

A Maty-éren a héten csütörtöktől szombatig gyorsasági rangsorolót rendeztek, jövő héten pedig csütörtöktől vasárnapig minden idők legnagyobb mezőnyű Világkupájának ad otthont Szeged. A Vk-ra korán érkező küldöttségek vasárnap megtekinthették a magyar sárkányhajó ob első állomását.

Nem született meglepetés a győztest illetően egyik távon sem, a bajnoki címvédő Römi KKSK nagyon nagy fölénnyel nyert. A Vass István Emlékversenyen is győztes csapat 500 méteren hat másodperccel verte meg a Lapátolók SE-t, a harmadik a Szeged lett, míg 2000 méteren 10 másodperccel győzött a Römi a Szegedi Sárkányhajó Klub és több mint fél perccel az ESMTK előtt.

Változás volt az idén, hogy a 2000 méteres rajtolási sorrendet a technikai értekezleten húzták ki a csapatok, és nem a rövidebb távon elért eredmények alapján rajtoltak, mint korábban.

Az ötállomásos sárkányhajó ob második versenyét Szolnokon rendezik június 2-án, de a sportág szerelmeseit várja Orfű is, ahol május 27-én a roadshow folytatódik. Az idei szezon versenyiről itt olvashatnak:

Indul a nyári sárkányhajó-őrület

Május elsején a Vass István Emlékversennyel elrajtol a sárkányhajó szezon. Az idei nyáron is minden korosztály megtalálja a tudásának megfelelő sorozatot, legyen szó sulisárkányról, roadshow-ról vagy a profiknak szóló magyar bajnokságról.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók