Elindult a sárkányhajószezon

A hagyományos Vass István Emlékversennyel elrajtolt a sárkányhajósok 2018-as idénye, de több világbajnok kajak-kenus is hajóba szállt a Csepelen rendezett versenyen.

Kiváló napsütéses időben, remek hangulatban telt a május elseje a Csepeli Kajak-Kenu Klub vízitelepén. A sárkányhajósok versenytávja a bajnokságban 200, 500 és 2000 méter, itt azonban 4000 métert kellett megtenniük a 20 fős csapatoknak. Ráadásul amíg általában 10 másodperces ráhagyással indulnak az egyes hajók, most egy vonalból, egyszerre rajtoltak el a futamok, így a fordulókhoz gyakran egyszerre több hajó is beesett, gondoskodva a látványról, ilyenkor a lapátok csattogásától volt hangos a verseny.

A maratoni kajakválogató előtt két héttel tökéletesen illeszkedett több világbajnokunk felkészülésbe is ez a hosszabb evezés, így például Bara Alexandra és Györe Attila is ott volt a nevezők között. Végül a Römi csapata győzött a váci Dunai Sárkányok és a Szegedi Sárkányok előtt a 10 csapatos versenyben.

A SUP-osok is deszkára álltak, például a többszörös kenuvilágbajnok Kövér Márton, de rendeztek versenyt masters kajakosoknak és kenusoknak is, így a kilátogatók láthatták ismét evezni a mostani szövetségi kapitányt, Hüttner Csabát, aki világbajnok társával, Szuszkó Lászlóval indult el kenu párosban.

Hüttner Csabáék is vízre szálltak

Az amolyan bemelegítésnek számító Vass István Emlékverseny után a hétvégén, május 6-án Győrben rajtol a sárkányhajó roadshow, majd május 13-án Szegeden rendezik a magyar bajnokság első versenyét.

Indul a nyári sárkányhajó-őrület

Május elsején a Vass István Emlékversennyel elrajtol a sárkányhajó szezon. Az idei nyáron is minden korosztály megtalálja a tudásának megfelelő sorozatot, legyen szó sulisárkányról, roadshow-ról vagy a profiknak szóló magyar bajnokságról.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók