Gazsó Dorka négyes után egyesben is nyert, Adolf Balázs meggyőző sikert aratott

A válogató utolsó napján négy felnőtt döntőt is rendeztek a Holt-Tiszán, egy páros és három egyes versenyszámban. Gazsó Alida Dóra tegnapi négyes után egyesben is begyűjtött egy aranyérmet 500 méteren. Adolf Balázs ott folytatta C-1 1000 méteren, ahol a páros után abbahagyta: sima győzelmet aratott fő számában is. Férfi K-1 1000 méteren Kopasz Bálint végül nem állt rajthoz, a számot végül Szántói-Szabó tamás nyerte, Bragato Giada és Benkucs Kíra friss duója pedig C-2 500 méteren tudott diadalmaskodni.

Elő- és a középfutamában is az élen végzett Gazsó Dorka női K-1 500 méteren, majd a döntőben sem tudta senki megszorongatni, így kétség sem férhetett győzelméhez. Kozák Danutát leszámítva a teljes női mezőny rajthoz állt, Csipes Tamara egész héten kisebb betegséggel küszködött, így a döntőben végül ő már nem vett részt. A második helyen Fojt Sára végzett, a bronzérmet Lucz Anna szerezte meg.

„Biztató a teljesítményem, mert számunkra ez egy tájékoztató verseny volt. A csapatunk nagyon jól szerepelt, ez bíztató a válogatókra nézve is – vélte Dorka, majd a mai első helyére is kitért. – Kétszáz méter után jöttek a hullámok. Egymás után kellett a hullámokon átverekednünk magunkat, de nem panaszkodhatok, mivel megnyertem a futamot.”

A négyszeres világbajnok Adolf Balázs tegnap hatalmas előnnyel nyert párosban Hajdu Jonatánnal, ma pedig fő számában C-1 1000 méteren is diadalmaskodni tudott.

„Nem álmodtam meg, hogy ezt a kettőt be tudom húzni – vélte Balázs, utalva arra, hogy C-2 500 méteren is a legjobbnak bizonyult Hajdu Jonatánnal. – Nagyon örülök, de figyelnem kell arra, hogy ne nagyon vigyen el a stressz. Így most minden duplázódik: az elvárás, a felelősség, a munka, az izgulós nap. Erre fel kell készülnöm, mert egyáltalán nem könnyű feladat.”

Adolf mögött Fejes Dániel a második, Kollár Kristóf pedig harmadik helyen rúgta be a hajót.

Frissen alakult páros győzött női C-2 500 méteren: a tavaly még Nagy Biankával kvótát szerző Bragato Giada a fiatal Benkucs Kirával térdelt össze és az előfutam megnyerése után a döntőben is ők bizonyultak a legjobbnak. Mögöttük Opavszky Réka és Csorba Zsófia egysége ért be a második helyen, őket az ifi világbajnok kettes, Kiss Ágnes és Molnár Csepke követte.

„Elégedett vagyok a pályánkkal – emelte ki Giada a döntő megnyerése után. – A cél az volt, hogy adjuk ki magunkból azt, ami bennünk van. Ez az eredmény egy nagyon jó visszaigazolása a mi újonnan alakult párosunknak.”

A mindössze 18 esztendős Benkucs Kira is hasonlóan pozitívan látja a duó jövőjét.

„Már a kezdetektől azt éreztem, hogy nagyon jól mennek a dolgok. Az első pályánk után eldőlt, hogy mi ketten együtt fogunk indulni” – vélte Kíra.

Kopasz Bálint és Varga Ádám védett egységként már biztos indulók K-1 1000 méteren a jövő heti szegedi világkupán, így Szolnokon végül egyikük sem indult a királyszámban. Távollétüket Szántói-Szabó Tamás használta ki a legjobban, hatalmas erőbedobással és egy nagy hajrával végzett az első helyen. Mögötte Béke Kornél és Kollek Bálint volt a további sorrend.

„Mindent ki tudtam magamból adni. Én abban reménykedtem, hogy hasonlóan jól tudok majd menni, mint előfutamban, és arra rá tudok tenni egy még jobb finist. Meg tudtam valósítani és ennek nagyon-nagyon örülök” – zárta Szántói-Szabó Tamás.

Az említett versenyek egyaránt visszanézhetők YouTube csatornánkon. Csütörtökön több utánpótlás futamot is tartottak Szolnokon, amelyek eredményeit ide kattintva lehet megtekinteni.

Kapcsolódó tartalmak

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók