Utánpótlás döntőkkel zárult a program Szolnokon

Az év első válogatója csütörtökön U23-as döntőkkel zárult. Több olyan versenyző is rajthoz állt, akik megmérették magukat a felnőttek között, így még több tapasztalatot tudtak szerezni a szezon további részére.

Az U23 C-2 200 méter győztesei között egyből ismerős nevek tűntek fel, hiszen Opavszky Réka és Csorba Zsófia felnőtt között 500 méteren már begyűjtöttek egy ezüstérmet. Az UTE duója mögött ezúttal Győre Panna és Gönczöl Laura párosa ért másodikként a célba. Harmadik helyet a Fehér Anna, Kis-Batka Imola egysége csípte meg.

Kollár Kristóf a felnőtteknél két számban is rajthoz állt és ezek mellett is maradt ereje, hogy az U23-as korosztályban C-1 500 méteren az első helyen érjen célba. Kristóf után Rumi Gergő a dobogó második, Buday Domonkos pedig a harmadik fokára állt fel.

Molnár Csanád és Juhász István párosa felnőtteknél C-2 500 méteren szállt vízre még szerdán, az U23-asok között most ezer méteren álltak rajthoz. Szép versenyzéssel meg is nyerték a döntőt, megelőzve Fodor Nicholas és Hodován Dávid, valamint Lugosi Gergely és Uhrin Dávid egységét.

Opavszky Réka egyesben is elindult, C-1 500 méter döntőjében futamgyőzelmet aratott. Horányi Dóra ezüst-, Zagyvai Borka bronzérmet szerzett.

Nagy csata zajlott az U23 férfi K-1 500 méteres döntőben, szinte milliméterek döntöttek a végén. Hidvégi Hunor végig vezetett, a táv végén ért fel rá Tamás Gergő, azonban előzés már nem jött neki össze. A harmadik helyre Őry Zsombor hozta be a hajóját.

A Holt-Tiszán a felnőttek és az U23-as korosztály válogatói mellett az ifiknél tájékoztató futamokat rendeztek, amelyek eredményeit itt lehet megtekinteni.

Kapcsolódó tartalmak

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók