Balla Virág lett a Sportolói Bizottság elnöke

A világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok kenus néhány héttel azután, hogy hivatalosan is bekerült a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) Sportolói Bizottságába, most elnöknek is megválasztották a tagok. Virágot ezzel együtt a bizottság hivatalosan is jelölte az MKKSZ Elnökségébe, amelyről az április 28-i Közgyűlésen születik döntés.

Még március végén számoltunk be arról, hogy a Sportolói Bizottság addigi elnöke, az olimpiai negyedik helyezett, nyolcszoros világbajnok kajakos Medveczky Erika, lemondott tisztségéről és a bizottságból is kilépett. Ennek következtében új tagot kellett választani a "gyorsasági szakág női kerettag versenyzője" tisztségre. A szakág válogatott kerettagjai április 5-én Balla Virágot szavazták meg új tagnak, aki ezzel bekerült a bizottságba.

Ugyanakkor az elnöki pozíció ezidáig betöltetlen maradt. A bizottság hétfői online ülésén - amelyen minden tag jelen volt - lezajlott az elnökválasztás, a két jelölt Balla Virág és Csizmadia Kolos volt. A titkos szavazás során a nyolc leadott szavazatból Virág öt, Kolos pedig három szavazatot kapott. A Sportolói Bizottság új elnöke Balla Virág lett, akit ezzel együtt az MKKSZ Elnökségének tagjává is jelöltek. 

Ez utóbbiról az MKKSZ Közgyűlése fog dönteni április 28-án (pénteken).

Balla Virág lett a Sportolói Bizottság elnöke

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók