„A szegedi vb atmoszférája még a szurkolókat is motiválhatja”

A világ egyik legjobb kajak-kenu pályájának tartják a legeredményesebb magyar és külföldi versenyzők a Szegedi Olimpiai Központot, vagy ismertebb nevén a Maty-éri létesítményt, amelyen korábban már három felnőtt világbajnokságot is rendeztek. Abban viszont mindenki biztos lehet, hogy idei szezonra teljesen megújuló sportközpont és az olimpiai kvalifikációs regatta újszerű, látványos tálalása azoknak is tartogat meglepetéseket, akik korábban már jártak szegedi világversenyen.

Kozák Danuta, ötszörös olimpiai-, tizennégyszeres világ- és tizenhatszoros Európa-bajnok kajakos:

„Szegeden mindig iszonyatosan jó a hangulat. Először még 2005-ben, ifiként szerepeltem a Maty-éren, az is hatalmas élmény volt, a felnőtt világbajnokságokon pedig valami „lábremegtető” érzés az, amennyire a közönség szeret minket.”

„Az idei célom az, hogy újra szépen csillogjon a vége. Legyen egy jó hangulatú világbajnokság és sikerüljön előrébb lépni, mondjuk a tavalyi teljesítményemhez képest, ami azért egy nagyon nagy siker lenne – tette hozzá minden idők egyik legeredményesebb kajak-kenu versenyzője, aki tavaly három számból háromban állt a dobogó tetejére.”

Lisa Carrington, kétszeres olimpiai-, hétszeres világbajnok új-zélandi kajakos:

„Magyarország az egyik legerősebb kajaknemzet a világon. Köszönjük a szurkolóknak hogy néznek és követnek bennünket, kérem, hogy tegyenek továbbra is így, mert mi imádjuk, amit csinálunk!

Gyulay Zsolt, kétszeres olimpiai-, és hatszoros világbajnok kajakos:

„Mindenkinek éreznie kell, hogy mennyire kiváló, mindent felülíró hangulata van egy kajak-kenu világbajnokságnak. Ráadásul a Maty-éren, jó környezetben, magyar sikerekért szoríthatnak a nézők.”

 

Kárász Anna, négyszeres világ-, négyszeres Európa-bajnok kajakos:

„A kedvenc emlékem a szegedi versenyekről még mindig a 2008-as ifjúsági Európa-bajnoksághoz kötődik. Az első mindig különleges, akkor nyertem először nemzetközi versenyt, a nézőktől pedig utánozhatatlan szeretetet kapott minden fiatal versenyző. A Maty-éri hangulat egyébként is annyira magával ragadó, hogy szerintem ez az atmoszféra nemcsak a sportolókra hat motiválóan, hanem bárki meríthet belőle, aki személyesen jelen lesz a világbajnokságon.”

 

Fernando Pimenta, négyszeres világ- és négyszeres Európa-bajnok portugál kajakos:

„Számomra Szeged a kajak-kenu fővárosa. Jöjjön mindenki a világbajnokságra, mert ennél nagyobb show nem igazán lesz idén nyáron!”

Balla Virág, világbajnoki ezüstérmes, háromszoros felnőtt Európa-bajnok kenus:

„2011-ben még csak 16 éves voltam és a jelenlegi páromnak, Devecseriné Takács Kincsőnek szurkoltam a televízió előtt ülve. Azóta jó pár világkupán vettem részt a szegedi pályán, mindegyiken fantasztikus volt a hangulat, remélem hasonló élményeket szerzek az idei világbajnokságon is.”

Kőbán Rita, kétszeres olimpiai-, kilencszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok kajakos:

„1998-ban, egy év kihagyás után, azért kezdtem újra a kajakozást, hogy rajthoz állhassak az első magyarországi világbajnokságon. Elképesztő élmény volt akkor 40 ezer szurkoló előtt versenyezni, most viszont tagja leszek a 40 ezer magyar drukkernek. Nagyon remélem, hogy rengetegen leszünk a lelátón!

Éljük meg minél többet együtt, hogy mennyire jó magyarnak lenni

és legyünk büszkék a kiváló sporteredményeinkre, a tanítványaikra, a mi gyerekeinkre.”

Liam Heath, olimpiai-, világ és ötszörös Európa-bajnok kajakos:

„Egy nagyon fontos világbajnokság lesz, hiszen kvalifikál az olimpiára. Mindenki erre a versenyre fog készülni, és remélem, hogy szép időnk lesz a vébé alatt.”

Tótka Sándor, kétszeres világ-, és háromszoros Európa-bajnok kajakos:

„Igaz, hogy ott voltam a 2011-es szegedi világbajnokságon és nagyon élveztem a kiváló hangulatot, nekem mégis a tavalyi világkupa a kedvenc Maty-éri versenyem. Tetszett a sportolók bemutatása, az esemény újszerű és rendkívül látványos tálalása, mert ez hozza közelebb a szurkolókat hozzánk és a csodálatos sportágunkhoz.”

René Holten Poulsen, kétszeres világ- és Európa-bajnok dán kajakos:

„Szeged nagyszerű versenyeket rendez, mindig fantasztikus érzés idejönni sportolóként, mert érzed, hogy a szervezők mindent maximálisan kézben tartanak, és neked tényleg csak a versenyzésre kell koncentrálnod.”

Devecseriné Takács Kincső, világ-, és hatszoros Európa-bajnok kenus:

„Hatalmas élmény volt, hogy szerepelhettem a 2011-es világbajnokságon. Csak előtte pár évvel kezdtem kenuzni, mégis sikerült Baravics Gyöngyvér párjaként dobogóra állnom. Nagyon sokat kaptam akkor a szurkolóktól, szinte még most is az akkori hangulatból élek.”

Tom Liebscher, olimpia-, négyszeres világ-, és háromszoros Európa-bajnok német kajakos:
„A magyar emberek igazi kajak-kenu őrültek. A szegedi pályán pedig a világ összes gyorsasági versenyzője rajthoz akar állni, ebben biztos vagyok.”

Emma Jörgensen, világbajnok dán kajakos:
„Szeretünk Szegeden lenni, edzőtáborban is voltunk  már itt. A pálya nagyszerű, hiszen a sziget egyik oldalán felevezel, a másikon pedig versenyzel, kevés ilyen tökéletes létesítmény van a világon.”

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók