Újabb szegedi címvédés a bajnoki pontversenyben

Zsinórban harmadjára az MVM Szegedi Vízisport Egyesület nyerte az Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) tagszervezetek közötti, 2023. évi bajnoki pontversenyét. A második helyen a Graboplast Győri VSE végzett, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokát a KSI SE „foglalhatja el”.

A győztes tisza-parti egyesület tavalyi pontszámán mintegy 100 ponttal még javítani is tudott, így több, mint 450 ponttal előzte meg az ismét második helyen végző Graboplast Győri Vízisport Egyesületet.

„Rendkívül bonyolult és összetett fejlődési folyamat eredménye ez az újabb siker. - kezdte Petrovics Kálmán, az MVM Szegedi VE klubigazgatója. - Sík Márton, szakmai igazgatónk irányításával jól szervezett csapatmunka folyik az egyesületünkben, mindenkinek meg van a feladata és a felelősége. Gratulálok a teljes stábunknak, a versenyzőknek, az edzőknek, a szakembereknek, akik nem csak az egyesületért, de az egész kajak-kenu sportért dolgoznak a mindennapokban. Egy nagyon erős háttérbázist tudtunk kiépíteni az elmúlt időszakban, a sportszakma mellett a gazdasági területek és a létesítményvezetés is nagyon stabilan működik.”

Újabb szegedi címvédés a bajnoki pontversenyben

A klubigazgató elmondta, hogy csak folyamatos fejlődéssel lehet ebben a kiélezett versenyhelyzetben előre lépni. Szerinte a Szegeden alkalmazott, úgynevezett feladásos rendszer lehet az egyesület nagy sikerének egyik kulcsa.

„Ennél az egyesületi létszámnál a feladásos rendszer az eredményes és ez már jól működik nálunk. Természetesen nem feltétlenül mindenhol ez a klasszikus rendszer, de mi ragaszkodunk ehhez a rendszerhez. Azon dolgozunk nap, mint nap, hogy ne csak az egyesületünk fejlődjön, hanem az egész kajak-kenu sportág.”

Újabb szegedi címvédés a bajnoki pontversenyben

Az egyesület mottója: „Bajnokokat nevelünk”.

 De mit is jelent ez?

„Mindkét szót külön-külön értelmezzük. Nem csak a versenyeredményekben mérjük a bajnokokat, hanem olyan bajnokokat nevelünk, akik időszakról, időszakra le tudják önmagukat győzni és jobb teljesítményt tudnak nyújtani. A nevelésnél pedig nem csak az edzésekre gondolunk, hanem embereket is nevelünk. Akár kiemelt eredményt ér el a sportoló, akár nem, a személyiségfejlődéséhez próbálunk hozzájárulni, hogy hogyan tudják majd a sportban tanultakat hasznosítani a mindennapi életükben.”

Újabb szegedi címvédés a bajnoki pontversenyben

Az MKKSZ 2023-as Év sportolója díjkiosztóján a szegediektől Nádas Bencét, Nagy Biankát és Kiss Ágnest és Varga Katalin is díjazták. Az edzőknél Hüvös Viktort a gyorsasági szakág, Fürdök Gábort az utánpótlás legjobb edzőjének járó díjjal tüntették ki.

„Egyre nehezebb a fiatalokat motiválni és olyan élményeket adni nekik, amiért vállalják azt az irdatlan nagy munkát. Ezért is nagyon fontos a példaképek jelenléte, akik tudják bizonyítani, hogy igenis el lehet jutni a csúcsra.”

Újabb szegedi címvédés a bajnoki pontversenyben

Petrovics Kálmán megkeresésünkre beszámolt arról, hogy az egyesületi stratégiában van néhány kiemelt terület, amely mindenképp további előre lépés szükséges.

„Ilyen például a női versenyzők arányának a javítása és ennek az egyensúlynak a felállítása, hiszen a női kajakosok és kenusok jóval kevesebben vannak az egyesületben. Ezen felül a szabadidősport is egy ilyen fejlesztési terület a stratégiánkban. Természetesen ezek mellett, minden területen szeretnénk tovább fejlődni, nincs olyan, hogy ne lehetne valamit jobban, hatékonyabban csinálni.”

Újabb szegedi címvédés a bajnoki pontversenyben

Az összesített pontverseny élmezőnyében egyébként szinte mindegyik egyesület megőrizte tavalyi pozícióját, az MTK és a Budapesti Honvéd SE cseréltek helyet a hatodik és a nyolcadik helyen. Továbbá egy új klub is beküzdötte magát a legjobb 10 közé, a Merkapt Mekler László SE négy helyet javítva tizedikként végzett.

Gratulálunk minden pontszerző tagszervezetnek!

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók