Újabb három döntős kétszázon

Szombat délután az utolsó középfutamokat is megrendezték a pozsonyi korosztályos Európa-bajnokságon. Számunkra nem volt túl feszített a program, ugyanis csak három versenyzőnknek kellett vízre szállnia, azonban valamennyien sikerrel járnak, így elmondhatjuk, hogy az Eb minden versenyszámának döntőjében szerepel(t) magyar egység.

A hőség csak nagyobb lett délutánra, ami nyilvánvalóan senki dolgát sem könnyítette meg. Három kétszázas középfutamban voltunk érdekeltek, amelyekből az első három helyezettek jutottak be a döntőbe.

Elsőként Gál Vinvéért izgulhattunk, aki ifjúsági K-1 200 méteren tegnap második lett az előfutamban. A Lágymányosi Spari versenyzője nem bízta a véletlenre, megnyerte a középfutamát, így a vasárnapi fináléban is ott lehet.

Őt követte ugyanebben az számban, de az U23-asok között induló klubtársa, Mizsér Márk. Szoros futam volt, amelyben többen is reális esélyekkel pályázhatatk a továbbjutásra. Mizsér egy darabig vezetett is, végül 28 ezreddel a török versenyző mögött másodikként zárt, ami természetesen számára is elegendő volt.

Délelőtt kenu egyes ezer méteren ötödik lett az U23-as Kollár Kristóf, kérdés volt, hogy mennyi maradt benne a délutáni kétszázas középfutamra. Az Atomerőmű kiválóséga remek választ adott, ugyanis az első helyen jutott be második száma fináléjába.

Egy újabb sikeres napot zártunk tehát Pozsonyban, holnap pedig jöhet a zárónap délelőtt és délután is döntőkkel.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók