Több, mint 120-an vettek részt a Balatonfüred-Tihany Beevezésen!

Szeptember másodikán a Kékszalag PORT-on rendeztük meg a Hazai Vizeken programsorozat utolsó állomását, a Balatonfüred-Tihany Beevezést. A jó hangulatú szombat délutáni eseményen összesen 129-en szálltak vízre.

Először adott otthont Hazai Vizeken állomásnak a balatonfüredi Kékszalag PORT, ami a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ), a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) és Balatonfüred Önkormányzatának közös víziturisztikai létesítménye. A helyszín a résztvevők visszajelzéseinek alapján tökéletes választásnak bizonyult, minden feltétel adott volt egy sikeres rendezvény lebonyolításához. 

Mindezt igazolja, hogy a Hazai Vizeken negyedik és egyben utolsó fordulóján közel 130-an vettek részt. A korábbi állomásoknak megfelelően kajakkal, kenuval, outrigerrel és SUP-pal is lehetett nevezni. Előbbi három kategóriában az indulókra egy Balatonfüredről induló, a tihanyi félsziget felénél visszaforduló 13 kilométeres kör várt. Továbbá SUP-pal technikai és hosszútávú számon is lehetett indulni, előbbi 800 méter, míg utóbbi négy kilométeres volt.

Több, mint 120-an vettek részt a Balatonfüred-Tihany Beevezésen!

A Hazai Vizeken programsorozat idei egyetlen olyan állomása volt a balatonfüredi, ahol a hosszútáv mellett indítottak SUP technikai számot is. A szervezők kiemelték, hogy az egész sorozatot figyelembe véve SUP-pal indulók száma egyébként jelentősen megnövekedett az elmúlt évhez képest, Balatonfüreden például 47 fő teljesítette a technikai és/vagy a hosszútávot.

Több, mint 120-an vettek részt a Balatonfüred-Tihany Beevezésen!

A Kékszalag PORT kiváló helyszínként szolgált a Beevezés megrendezésére, és az időjárás is kegyes volt az indulókhoz. A várakozásoknak megfelelően nyári meleg és napsütés övezte a szombat délutánt Balatonfüreden. A vártnál kicsit nagyobb szél sem zökkentette ki a résztvevőket a sikeres teljesítésben.

A szokásoknak megfelelően minden indulót online emléklappal és a táv teljesítésekor befutóéremmel díjaztak, továbbá kategóriánként az első három helyezett egyedi Hazai Vizeken éremmel térhetett haza. Ez utóbbit Holczhauser András, a BVSZK ügyvezetője, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára és Vida Gergely, az MKKSZ szervezési és marketing igazgatója adta át a versenyzőknek. 

Több, mint 120-an vettek részt a Balatonfüred-Tihany Beevezésen!

A Kékszalag PORT-on rendelkezésre álló lehetőségek és az infrastruktúra is nagyban hozzájárult az esemény sikerességéhez, sőt a szervezők szerint a hely tökéletesen alkalmas akár nagyobb szabadidős események vagy SUP versenyek lebonyolítására. A létesítmény maximálisan kielégíti a vitorlázók, a kajak-kenusok, a szörfözők és az evezősök igényeit, emellett egész évben fogadja a sportolni vágyókat.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók