Szegeden készült vízen a kenus Los Angeles-keret

Az elmúlt héten Szegeden tartotta első tavaszi edzőtáborát a kenus Los Angeles-keret. Bár az időjárás komoly kihívás elé állította a versenyzőket, mindenki becsülettel odatette magát. Foltán László kenu utánpótlás szövetségi kapitány látva az elvégzett munkát úgy érzi, jól sikerült a téli alapozás, és bizakodva várja a folytatást.

Az első napokban még egy kevés hó is érkezett a Maty-érre, de fiatal kenusainkat annál keményebb fából faragták, hogy ettől elrettenjenek. A kenus Los Angeles-keret első tavaszi edzőtáborban már újra a vízi edzések voltak főszerepben.

„Valaki egy hete van vízen, valaki kettő, valaki három. – kezdte Foltán László, kenu utánpótlás szövetségi kapitány. -  Nyilván nincsenek még annyira pörgős edzések, mint amikor már a verseny előtti szakaszba vannak. Jól össze tudnak dolgozni, föl tudják mérni magukat." 

Szegeden készült vízen kenus Los Angeles-keret

 

A tavaszi edzőtáborok során a kilométergyűjtésen túl az is kiderül, hogy ki, milyen munkát végzett a téli alapozás alkalmával, azaz mennyit sikerült erősödniük. A kenusoknál minden összetartást megelőz egy központi erőfelmérő, ami segít meghatározni a fiatalok edzettségét.

„Így jobban tudjuk követni, hogy hol tartanak a válogatott sportolók. Látszott hónapról, hónapra, hogy fejlődnek, erősödnek. Én azt gondolom, hogy szerencsésen alakult a téli munkájuk, és tényleg a tél végére mindenki fejlődött erőben.” – fogalmazott Foltán László, aki hozzátette, Gönczöl János, Bedecs Ferenc és Fürdök Gábor közreműködésével napi két edzést vezényelt Szegeden a keret tagjainak, amelyeket konditermi foglalkozásokkal, nyújtással és mobilizálással egészítettek ki. 

Szegeden készült vízen kenus Los Angeles-keret

 

A Los Angeles-keretből több név is ismerősen hangozhat már a sportág követőinek. Az egyhetes táborban ott volt többek között a felnőtt világbajnoki ezüstérmes és ifjúsági világbajnok Gönczöl Laura is. 

„Nekem a tavaszi szezon mindig nagyon nehezen szokott indulni. Hideg van, nem olyan a kedvem se, de most valahogy tényleg azt érzem, hogy szeretek evezni és jólesik. Szeretnénk magunkhoz képest jobb időket menni. Örülnénk, hogy ha a páros is újra a helyére állna, de emellett azért az egyesre is koncentrálunk, mert soha nem lehet tudni, hogy miben fogunk többet versenyezni.” - mondta a PACS-PACS SE 19 éves kenusa.

Szegeden készült vízen kenus Los Angeles-keret

 

Molnár Csanád szinte hazajár a Maty-érre. Az MVM Szegedi Vízisport Egyesület tehetsége tavaly hazai közönség előtt két ifjúsági világbajnoki aranyat is begyűjtött és elégedett a mostani felkészülés során eddig elvégzett munkájával is.

„Szerintem az alapozás nagyon jól sikerült, tudtam izmot fölpakolni magamra, úgyhogy jó formában érzem magamat. Szeretném kihajtani magamat, és a lehető legjobbat kihozni ebből az évből. Párosban és egyesben is gondolkodok.” – árulta el az első U23-as szezonjára készülő kenus.

Szegeden készült vízen kenus Los Angeles-keret

 

Az edzőtábor szombaton ért véget, a keret tagjai a héten már ismét saját egyesületeiknél folytatják a felkészülést. Nem kell azonban sokat várni a következő összetartásra sem.

„Március 18-án indulunk Portugáliába, ahonnan április másodikán jövünk haza. – mondta Foltán László. - Nyilván az már ugye egy felpörgetett, felfokozott edzésmunka lesz. Szükségesek ezek az összetartások, mert tudnak egymással meccselni az ország különböző pontján készülő versenyzők, és jó, hogy időről időre edzés szinten megmérettetnek, kergetik egymást, és fölmérhetik magukat.” – zárta kenu utánpótlás szövetségi kapitány.

Edzésriport:

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók