Ötven éremmel zártuk a poznani ORV-t

A Poznanban megrendezett Olimpiai Reménységek Versenyének (ORV) utolsó napján a magyar küldöttség 2 arany-, 2 ezüst- és 4 bronzéremmel egészítette ki eddig sem visszafogott medálgyűjteményét. A vasárnapi program során 200 méteres futamokat rendeztek, mindkét győzelmünket kenuban szereztük. Fiataljaink toronymagasan az éremtáblázat élén végeztek, az összesített pontversenyen több, mint 200 ponttal előztük a második helyen záró németeket.

Kétszáz méteres döntőkkel zárult az utánpótlás szezon utolsó nemzetközi versenye. Fiataljaink kitettek magukért, a sprintszámokban is eredményesek voltak, hiszen két-kétarany- és ezüst-, valamint négy bronzéremmel zárták a vasárnapi programot.

 Az U17-es kenusoknál C-2 200 méteren Méri Botond és Kirchner Kristóf duója ért fel a csúcsra. A fiúk a cseh és a német egységgel nagyot küzdve az első helyen rúgták be a hajójukat.

 Férfi kenu négyesünk is kitett magáért, a Pálfalvi Viktor, Gyányi Milán, Marenec-Dózsa Zsombor, Molnár-Gábor György összeállítású hajó a tegnapi ötszáz méteres győzelem után ma U17 C-4 200 méteren is győzött.

Ötven éremmel zártuk a poznani ORV-t

Vonga Ádám begyűjtötte a harmadik érmét is Poznanban, egy arany- és egy ezüstérem után újabb C-1 200 méterenünnepelhetett egy újabb második helyet az U16-os korosztályban.

Kenusaink egyetlen mai bronzérmét Kurczina Máté gyűjtötte be U17 C-1 200 méteren, de mindössze két századmásodperccel maradt el az egyel fényesebb medáliától.

Nem feledkezhetünk meg kajakosainkról sem, akik egy ezüst- és három bronzéremmel járultak hozzá a vasárnapi eredménysorhoz.

Holló Hanna párosban és négyesben szerzett érmei után egyesben is eredményes tudott lenni, U16 K-1 200 méteren a második helyen csapott célba, nem sokkal lemaradva német ellenfelétől. Ugyanebben a számban az U17-eseknél Rappai Bonita Senon ért fel a dobogó harmadik fokára.

 A fiúknál az U15-ös korosztályban Herk László lett harmadik K-1 200 méteren. Az Avar Tamás, Juhász Máté alkotta kajakpáros szintén a dobogó harmadik fokára állhatott fel U17 K-2 200 méteren.

Ötven éremmel zártuk a poznani ORV-t
A magyar utánpótlás Poznanban is bizonyította hihetetlen erejét, amit a megszerzett érmek és pontok száma is méltán bizonyít. Az ORV-t összesen 50 éremmel, 22 arany, 18 ezüst és 10 bronz leosztásban zártuk, így a legsikeresebb nemzetként zárhattuk a lengyelországi utánpótlás versenyt. Tegyük hozzá gyorsan, hogy a csapatot csak olyan versenyzők alkották, akik sem az auronzói világbajnokságon, sem pedig a montemori Európa-bajnokságon nem indultak, ami szintén mutatja utánpótlásunk hihetetlen erejét és stabilitását.

Ötven éremmel zártuk a poznani ORV-t

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók