Ismét keressük a Jövő Reménységeit

A Kolonics György Alapítvány meghirdeti a Jövő Reménységei pályázatot a 2024-es évre, azon utánpótláskorú, 15-18 éves kajakos és kenus, a para szakágban a 15-21 év közötti kajakos és kenus versenyzők számára, akik jelenleg iskolai tanulmányokat folytatnak, hazai vagy nemzetközi eredményekkel rendelkeznek a sportágban, és továbblépésükhöz anyagi segítségre van szükségük.

Ösztöndíj keret és az elnyerhető támogatás mértéke

A teljes ösztöndíjkeret 3.000.000 Ft, melynek forrása magán- és céges adományokból tevődik össze. Női kenu, női kajak, férfi kajak, férfi kenu és a para szakágakban két-két nyertes pályázó 2024. februártól fél éven keresztül havi 50.000 forint támogatásban részesül. Az ösztöndíj folyósítása 2024 februárjában kezdődik.

Támogatásban részesíthetők köre

15 és 18 év közötti serdülő és ifjúsági korú – a támogatás utolsó kifizetésének időpontjában még ifjúsági korú, tehát 2006.01.01 és 2009.12.31 között született, a para szakágban a 2003.01.01. és 2009.12.31. között született – kajakos és kenus versenyzők, akik jelenleg iskolai tanulmányokat folytatnak, és 2023-ban versenyzési engedéllyel rendelkeznek, illetve 2024-ben is szándékukban áll versenyengedélyt kiváltani. Érvényes pályázatot adhat be olyan személy is, aki egyszer már elnyerte a támogatást.

A kiválasztás szempontjai

  • a pályázó eddig elért eredményei hazai és/vagy nemzetközi versenyeken;
  • a pályázó tanulmányi eredményei;
  • a pályázó szociális és családi helyzete, figyelembe véve, hogy az esetlegesen meg-ítélt támogatás, valódi segítséget és ösztönzést jelentsen a továbblépéshez, további sporteredmények eléréséhez.

A kiválasztás módja

A határidőig beérkezett érvényes pályázatok közül, azok megismerése után a Kolonics György Alapítvány Kuratóriuma választja ki a tíz nyertes pályázót az említett szempontok alapján, kü-lönös tekintettel a pályázók szociális helyzetére.

A pályázat benyújtásához szükséges dokumentumok

  • PDF vagy Word formátumú szöveges bemutatkozás, mely tartalmazza a pályázó személyes adatait, elérhetőségeit (telefonszám, e-mail cím), szociális és családi helyzetét és sportági terveit, motivációit;
  • edzői ajánlás, értékelés, amely tartalmazza az edző arra vonatkozó kijelentését, hogy a versenyző szociálisan rászorul a pályázat elnyerésére, illetve röviden ismerteti ennek okait és körülményeit;
  • iskolalátogatási igazolás és az elmúlt két tanév tanulmányi eredményét igazoló doku-mentum másolata;
  • a sporteredményekről szóló szövetségi igazolás;
  • nyilatkozat arról, hogy a pályázó szándékában áll 2024-ben MKKSZ versenyengedélyt kiváltani.

A hivatalos jelentkezés formája és határideje

E-mailben az info@kolonicsalapitvany.hu címre várjuk a jelentkezéseket, csatolva a szükséges dokumentumokat 2023. december 3-ig.

(A pályázat kézbesítéséről minden esetben küldünk annak beérkezéséről visszaigazoló emailt 3 munkanapon belül. Kérjük a pályázókat, amennyiben a pályázati anyag elküldése után 3 munkanapon belül nem érkezik a pályázat kézbesítéséről visszaigazoló email, hívjanak minket a +36/70-413-1640 telefonszámon.)

A pályázatban elnyert összeg felhasználhatósága és elszámolása

A pályázati támogatás felhasználható sportági, vagy a kiegészítő sportágakban használt sport-eszközre, sportruházatra, táplálékkiegészítőre, teljesítménydiagnosztikai eszközökre, a szövetség egészségügyi központjában igénybe vett szolgáltatásra, illetve edzőtábori költségek fedezésére.

A felhasznált támogatás elszámolását az Alapítvány számára 2024. november 30-ig kell eljuttatni.

A pályázaton nyertes sportolókkal az Alapítvány szerződést köt.

A pályázat forrását képező felajánlásokat az alábbi személyek és szervezetek adományozták, melyért külön köszönet Kárai Péternek az összefogás kezdeményezőjének és az alábbi felajánlóknak:

Apáthy Endre, Benkő Zoltán, Benkő-Faldum Bereniké, Boldizsár Dalma, Boldizsár Gáspár, Criterion Kft., Csabai Edvin, Csamangó Attila, Csikós Zsóka, Czinege Zsolt, Dohár Péter, Dr. Baráth Etele, Dr. Bognár Viktor, Dr. Major Veronika, Dr. Molnár Mária, Farkas Gabriella, Fátyolka Ingatlanhasznosító Kft., Fürdök Gábor, Hanzók Örs Alapítvány - Szeged, Hüvös Viktor, Ipacs Endre, Juhász Gábor, Karnok Marcell, Kárai Kázmér és Kárai Kázmérné, Kárai Péter, Kárász Anna, Kopasz Bálint, Kopaszné Demeter Irén, Kulcsár Gergely, Kuli István, Magyar Paralimpiai Bizottság, Matuska Erika, Nádas Bence, Oravecz Máté, Péni István, Pető Zsolt és Petőné Parádi Judit, Petrovics Kálmán, Posztos Patrik, Rechnitzer Zoltán, Reisz Attila, Sík Márton és Komjáti Orsolya, Tamás Rita, Tótka Sándor, Trebitsch András, Urr Anita Márta, Varga Katalin

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók