Európa Játékok, Hazai Vizeken és újabb válogató is lesz júniusban

Eseményekben gazdag nyárkezdet elé nézünk júniusban is, hiszen szinte valamennyi szakágban fontos versenyek lesznek. Európa Játékok, válogatók, regionális megmérettetések, szabadidős események, azaz unatkozni nem fogunk!

A duisburgi kvótaszerző világbajnokság főpróbája lesz a krakkói Európa Játékok – ami Európa-bajnokságnak minősül -, amelyet június 21. és 24. között rendeznek meg Lengyelországban. Ez lesz a hónap legfontosabb eseménye a sportágban, érdekesség viszont, hogy az eseményen nem rendeznek ezer méteres számokat. 

Az Európa Játékok előtt közvetlenül június 15. és 17. között újra a Maty-érre figyel majd mindenki, hiszen elrajtol a II. Felnőtt, U23, Ifjúsági és Para Kajak-Kenu Válogató és Para kajak-kenu Magyar Bajnokság. A válogatónak nagy jelentősége van a nyári világversenyek tekintetében, így biztosan izgalmas futamokat és nagy csatákat láthatunk majd. A döntőket ezúttal is élőben közvetítjük majd YouTube-csatornánkon. 

Európa Játékok, Hazai Vizeken és újabb válogató is lesz júniusban

Para szakágban egyébként az első válogatót június 3-án, Szolnokon rendezik.

Folytatódnak a szabadidős események is, a Hazai Vizeken programsorozat második állomása június 3-án a Dunakeszi Futam lesz. A helyszín, a Dunakanyar kapuja a vízitúrázók egyik legkedveltebb helyszíne, nem csak a Duna nyugodt folyása, hanem a Dunakeszi Szabadstrandot körülvevő kikapcsolódási lehetőségek szempontjából is. Előzetesen június 1. 20 óráig van lehetőség jelezni az indulási szándékot az evezzitthon.hu oldalon, de a helyszínen is lehet majd nevezni. Június 18-án pedig Szarvason folytatjuk, a Sándor Tamás Emléktúrával, amelyre szintén elindult már a nevezés.

Európa Játékok, Hazai Vizeken és újabb válogató is lesz júniusban

A regionális akadémiák fiataljai sem fognak unatkozni, hat akadémiai kupát is rendeznek kajak-kenu szakágban is június első hétvégéjén. A kupák célja, hogy erősítsék az egy akadémián belüli egyesületek közötti kapcsolatot, lehetőség biztosít a csapathajós versenyegyesülésekre, illetve ezeken az eseményeken lehet kiharcolni az indulást az idei Magyar Kupa döntőre, ami június 23-24. között lesz Fadd-Domboriban.

Az alábbi időpontokban rendezik az akadémiai kupákat:

  • Június 2., Budapest, Újpest-öböl - Gyulay Zsolt Regionális Akadémiai Kupa (kajak)
  • Június 3., Budapest, Újpest-öböl - Wichmann Tamás Regionális Akadémiai Kupa (kajak)
  • Június 3., Szolnok - Vajda Attila Regionális Akadémiai Kupa (kajak) / Vajda Attila és Kökény Roland Regionális Akadémiai Kupa (kenu)
  • Június 3., Fadd-Dombori - Csay Renáta Regionális Akadémiai Kupa (kajak) / Csay Renáta és Kammerer Zoltán Regionális Akadémiai Kupa (kenu)
  • Június 4., Szolnok - Kökény Roland Regionális Akadémiai Kupa (kajak)
  • Június 4., Fadd-Dombori - Kammerer Zoltán Regionális Akadémiai Kupa (kajak)
  • Június 4., Budapest, Újpest-öböl, Gyulay Zsolt és Wichman Tamás Regionális Akadémiai Kupa (kenu)
Európa Játékok, Hazai Vizeken és újabb válogató is lesz júniusban

Szintén a hónap első hétvégéjén a SUP, sárkányhajó és kajakpóló szakágak képviselői is megmérkőznek. Június 4-én a tatai Öreg-tónál tartják a Sárkányhajó Magyar Bajnokság II. fordulóját, a SUP Magyar Kupát és a Kajakpóló Magyar Kupát is. SUP-on sprint (200 m), technikai (800 m) és hosszútávon (6 km), sárkányhajóval pedig 200 és 4000 méteren rendeznek futamokat.

Európa Játékok, Hazai Vizeken és újabb válogató is lesz júniusban

A versenyekkel kapcsolatos további információk, versenykiírások, programtervek ide kattintva érhetőek el.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók