Csapathajós kísérletezések a kajakos Los Angeles keret programjában

A Los Angeles keret 17 kajakosa utazott Sevillába vasárnap. A fiatalok a kéthetes edzőtábor során a csapathajók összeállításán, próbálgatásán dolgoznak, de persze az egyéni edzésekre is nagy hangsúlyt fektetnek. Az edzőtábor elsődleges célja, hogy a vízi felkészülést minél tovább ki tudják tolni, hiszen hamarosan megkezdődik a szárazföldi edzések időszaka.

Makrai Csaba, kajak utánpótlás szövetségi kapitány elmondása szerint eddig nagyon sikeres napokon vannak túl a válogatott kerettagok.

"17 fővel vasárnap érkeztünk Sevillába, egészen november 19-ig itt készülnek a fiatalok. A 11 fiú munkáját Czina László és Velenszki Tamás, míg a hat lány edzéseit Mórocz István vezeti. Délelőtt egyéni edzések vannak, délután pedig a párosok és a négyesek kerülnek fókuszba. Az edzőtábor elsődleges célja, hogy minél tovább tudjuk tolni a vízi edzéseket. A kerettagok a csapathajóra való alkalmasságot gyakorolják, már most nagyon fontos, hogy lassan kialakuljanak a jövő évi formációk. A felnőtt női válogatott is itt edz, így a lányok közül páran a felnőtt összeállításokban is kipróbálhatták magukat.”

Csapathajós kísérletezések a kajakos Los Angeles keret programjában

Az utánpótlás szövetségi kapitány elmondása szerint a versenyzők nagyon jó formában vannak, az első perctől kezdve komolyan veszik az edzőtábort. 

“Szerencsés helyzetben voltunk, hiszen az őszi alapozás óta megszakítás nélkül tudtak otthon is edzeni, így már kint minőségi próbálgatások zajlanak. Gyors, versenyközeli tempóban is tudtuk tesztelni őket, ami mindenképpen pozitív. Azt tudom mondani, hogy mindannyian nagyon motiváltak, sikerre éhesek.”

Csapathajós kísérletezések a kajakos Los Angeles keret programjában

Hozzátette, mindenki teljes mellszélességgel beleáll a munkába és azért dolgoznak, hogy bekerülhessenek majd a jövő évi csapathajókba. A Los Angeles keret kajakosainak egyébként ez az utolsó melegövi edzőtábora idén, Sevilla az elmúlt évekhez hasonlóan most is bevált helyszín.

“Évek óta járunk ide, mondhatni már egy bevett gyakorlat a sevillai tábor. Az alapozást jól tudjuk kezdeni és amit korábban is mondtam, hogy ki tudjuk tolni a vízi felkészülést, ami csak az előnyünkre válhat. Ha hazaérnek a fiatalok a szárazföldi alapozás lesz a fő csapásvonal.”

Csapathajós kísérletezések a kajakos Los Angeles keret programjában

A keret tagjaira december elején egy élettani mérés vár, amely megmutatja, hogy milyen edzettségi állapotban vannak. Ezt követően alapozó időszak végeztével, még a melegvízi edzőtáborok előtt január végén, február elején kerül sor egy újabb hasonló mérésre.

“Február közepe környékén kezdődnek az egyéni melegvizes táborok, majd márciusban visszajön ide Sevillába együtt a keret. Három hetet fogunk itt tölteni és a fókusz újra a csapathajókon lesz.” – vetítette előre a keret további felkészülési tervét Makrai Csaba.

 

Csapathajós kísérletezések a kajakos Los Angeles keret programjában

 

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók