A Héraklész felmérővel zárult a regionális akadémiai szezon

Hétvégén mind a hat regionális akadémia megtartotta a szokásos Héraklész fizikai felmérőt, ami a 2023-as év utolsó hivatalos eseménye volt. Az U8-tól az U14-es korosztályig különböző szárazföldi feladatokat kellett teljesíteni az indulóknak.

Az év végéhez közeledve ismét sor került az ilyenkor szokásos regionális akadémiai eseményre, a Héraklész fizikai felmérőre. A szokásoknak megfelelően az U8-U14-es korosztályok kajakosainak és kenusainak fizikai állapotát mérték fel, különböző szárazföldi feladatok során. 

Mind a hat regionális akadémiában korosztályonként ugyanazokat a meghatározott követelményeket kellett teljesíteniük a fiataloknak. A Vajda Attila RA Algyőn, a Csay Renáta RA Győrben, a Kammerer Zoltán RA Pakson, a Kökény Roland RA Tiszaújvárosban, a Wichmann Tamás RA és a Gyulay Zsolt RA pedig az UTE atlétikai pályáján biztosította a helyszínt.

A Héraklész felmérővel zárult a regionális akadémiai szezon

„A Kökény Roland Regionális Akadémia a Tiszaújvárosi Sportcentrumban rendezte meg a Héraklész felmérőt. Az eseményen több, mint 130 nevezés érkezett, az egyesületek száma pedig a már megszokott 10 körül mozgott.” - mondta Bardóczi Krisztián, az akadémia menedzsere.

A feladatok között korosztálytól függően szerepelt rövid- és hosszútávú futás, fekvőtámasz, netfit, húzódzkodás, plank, lábemelés és rögzített karú függés is. A legjobbakat díjazták is, U8-U9-ben oklevél járt azoknak, akik a négy feladatból hármat sikeresen teljesítettek, míg az U10-U14-es korosztályokban az első hat helyezetteket éremmel díjazták. 

A Héraklész felmérővel zárult a regionális akadémiai szezon

„Mindenhol meg volt a mezőny, a legkisebbektől a legnagyobbakig. Az előkészítősöknek ez egy játékos verseny, de az idősebbeknél, az U13-U14-nél már komoly presztízskérdés, kik lesznek a legjobbak. Nálunk Tiszaújvárosi KKSE idősebb versenyzői voltak a csoportok kísérői, jó látni, hogy szívesen részt vesznek ők is az esemény lebonyolításában.” – fogalmazott Bardóczi Krisztián.

A Héraklész felmérővel zárult a regionális akadémiai szezon

A Héraklész fizikai felmérő lényegében a 2023-as regionális akadémiai szezon lezárása is volt. Folytatás 2024-ben!

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók