Szombaton éremeső várható 1000 méteren

Ifjúsági és U23-as Eb

Az 1000 és 500 méteres számokban mindössze két magyar egység nem lesz ott az A-döntőben a belgrádi ifjúsági és U23-as Európa-bajnokságon. Szombat délelőtt az 1000 méteres döntőket rendezik meg.

„Nem volt szerencséje Györgyjakab Máténak, aki az 1000 méter középfutamában uralta a pályáját, majd kétszáz méterrel a cél előtt felakadt a kajakjára egy táskányi hínár. Kormányozni sem tudott, így nem sikerült továbbjutó helyre beérnie. Az ifjúságiaknál pedig fiú ötszáz négyesünk nem lépett tovább, az egység a hatodik helyet szerezte meg. A srácok azt hozták, amit tudnak, sajnos a végén szétestek, nem tudtak már indítani” – így összegezte Dónusz Éva utánpótlás szövetségi kapitány az 500 és 1000 méteres középfutamokat a belgrádi utánpótlás Európa-bajnokságon.

Szombat délelőtt már az 1000 méteres döntőket rendezik, ráadásul több számban is éremeséllyel állnak rajthoz versenyzőink.

Az U23-as korcsoportban a döntőben áll először rajthoz férfi ezer négyesünk, ebben a korosztályban érem eséllyel rajtolhat a Koleszár Mátyás, Németh Viktor kajakpáros, Mihalik Sára egyesben, a Racskó Fruzsina, Malcsiner Eszter kajak kettes és kis szerencsével a kenus Dóri Bence Balázs is odaérhet a dobogóra.

Az ifjúságiaknál a kajakos Varga Ádám az idén egyéniben csillogtathatja meg tudását, de Kőhalmi Emesének egyesben, a Bíben Karina, Bakó Olga kajak párosnak, valamint a Szőke Attila, Slihoczki Ádám kenu kettesnek is főszerep juthat ezen a kontinensviadalon.

A döntők reggel kilenckor kezdődnek.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók