Szlovákiából is érkeztek fiatal versenyzők az Évadnyitó Regionális Bajnokságra

343 hazai indulóval és harminc külföldi versenyzővel bonyolították le a Csay Renáta Regionális Akadémia és a Graboplast Győri Vízisport Egyesület által megszervezett Regionális Évadnyitó Bajnokságot. A kellemes időjárási körülmények között minden egyesület minimum egy éremmel távozott Győrből.

„Nagyon örömteli, hogy idén ismét nagyon magas résztvevői számmal tudtuk megrendezni a Regionális Évadnyitó Bajnokságot Győrben – kezdte az értékelést Kadler Zsuzsanna, a Csay Renáta Regionális Akadémia menedzsere. – 340 fölötti nevezésünk volt idén, amiről azt mondhatom, hogy már évek óta megszokott, tehát elég népszerű ez a verseny.”

Idén azonban nem csak a hazai versenyzők mérették meg magukat, külföldről is érkeztek fiatal kajakosok és kenusok.

„Az idei évben nemzetközi versennyé tudtuk tenni a regionális bajnokságot.

A Graboplast Győri Vízisport Egyesület a somorjai és komáromi kajak klubokkal együtt elnyert egy Interreg pályázatot, így az U11-es és az U12-es korosztályban szlovák versenyzők is rajthoz álltak. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor majd folytatni fogjuk az évadzárón is, ott akár már nagyobb létszámmal. Azért volt relatíve kevés a Szlovákiából érkezők száma, mert nekik most van a nemzeti bajnokság, úgyhogy a nagyobbak azon a programon vettek részt. Szerencsére az időjárás megint kegyes volt hozzánk. Gyönyörű időben egy nagyon jó hangulatú versenyt sikerült összehoznunk. Én elégedett vagyok, jól sikerült minden.”

Kadler Zsuzsanna kiemelte, hogy minden egyesület nagyon jól teljesített, a klubok minimum egy éremmel távoztak a versenyről. Az éremtáblázat tetején a Tatai Hódy Sportegyesület végzett, akik összesen 19 arany-, 2 ezüst-, és 3 bronzérmet szereztek. Őket a házigazda Graboplast Győri Vízisport Egyesület és a Győrzámolyi K4 Vízisport Egyesület követte.

„Az U12-es kislányok közül a Bocskai Pannit emelném ki. Nagyon ügyes, várom az ő idei teljesítményét, hiszen már a jövő évi kölyökválogatottra gyűjtögeti a kis pontjait. Az U13-as korosztályból Tóth Kristóf nevét lesz érdemes megjegyezni, már most nagyon szép eredmények vannak mögötte” – zárta meglátásait a Csay Renáta Regionális Akadémia menedzsere.

Kapcsolódó tartalmak

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók