Szolnokon már az Eb a tét

Szombaton Szolnokon rendezik meg a sárkányhajósok első magyar bajnoki fordulóját, amely egyben válogató is lesz a július 2. és 5. között megrendezésre kerülő auronzói Európa-bajnokságra.

Nincs megállás, jönnek a sárkányok, egyre nagyobb teret hódít magának a szakág a vizes sportok között – ékes bizonyítéka ennek, hogy a szolnoki első magyar bajnoki fordulóra már 34 csapat adta le a nevezését. Jelentősen nőtt a létszám az elmúlt szezonhoz képest, tavaly ugyanis a Nagydíj volt a legtöbb csapatot számláló futam – akkor összesen 24 egység állt rajthoz.

Bár a tavalyi hétről négyre csökkent a bajnoki fordulók száma, igazi vonzerőt jelent, hogy minden egyes futamot versenypályán rendeznek meg a szervezők, így Szolnok után júniusban Szeged, júliusban Sukoró, míg augusztusban Fadd-Dombori ad otthont a küzdelmeknek.

„Nagyon fontosnak tartjuk, hogy világbajnoki színvonalú pályán tudjanak szerepelni a csapatok – mondta Patyi Melinda, a sárkányhajó szakág vezetője. – Több változás is lesz a sorozatban, egyrészt Szegeden a hagyományos 200 méter helyett 500 méteren rendezünk versenyt, mert a poznani világbajnokság megmutatta, ezen a távon még szükség van az előrelépésre. Idén a 2000 méter is pontozásos bajnoki szám lesz, de Szolnokon ezúttal is a 200 méter válogat majd a júliusi auronzói Európa-bajnokságra. A válogatón hat csapat vesz részt, a bajnoki futamban huszonkettő, de összességében 34 csapat küzd majd meg a versenyen.”

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók