Mozgalmas sárkányhajós rajt Szolnokon

Szombaton Szolnokon rendezték meg az sárkányhajó magyar bajnokság első fordulóját, valamint a válogatókat a júliusi auronzói Európa-bajnokságra. A válogatókon többségében a Römi KKSK egységei remekeltek, míg a bajnokságban 200 méteren a Telekom Rubin, 2000 méteren a Szegedi Sárkányhajó SE győzött.

Mozgalmas szombatot zárt a sárkányhajó szakág, hajótöréssel, kizárásokkal tarkított futamokkal megkezdődött a bajnoki sorozat Szolnokon. Kora délelőtt még a válogató futamokat rendezték meg a július eleji olaszországi Európa-bajnokságra, amely során a senior és masters női kategóriában ugyan a Megamix csapata győzött, ám az összes többi számban a Römi KKSK diadalmaskodott. Masters férfiben, valamint a masters és senior mixben elért második helyével további indulási jogot szerzett még a tatai Old Lake Dragons és a Graboplast Győri VSE csapatából verbuválódott Megamix, de kvalifikálta magát az Óbudai Sárkányok BKV, illetve a Szegedi Sárkányhajó SE is a kontinensviadalra. A szabályok értelmében a győztesek két távot, a második helyen záró csapatok egy indulást választhatnak maguknak az auronzói Európa-bajnokságra. Jövő héten Patyi Melinda szakágvezető egyeztet az érintett csapatvezetőkkel, majd Csabai Edvin szakmai igazgató ki is jelöli a válogatott keretet.

A délelőtti válogató után nehézkes rajtot vett a bajnoki sorozat, hiszen az első futamban megsérült az egyik hajó, így az MKKSZ hat hajója közül csak ötben tudtak versenyezni a sárkányosok. Mivel hatos futamok voltak egész napra tervezve, így teljesen új versenyműsort kellett készíteni, ami némi csúszást eredményezett. Ezt követően az előfutamokban három csapatot (Römi KKSK, Balatoni KKEV SE, Kolonia) is ki kellett zárni pályaelhagyás miatt, ami további fennakadást okozott, ám a hosszú versenynap során 200 méteren a Telekom Rubin csapata nyerte meg a finálét a Szegedi Sárkányhajó SE, valamint a Graboplast Győri VSE előtt, míg 2000 méteren a szegediek visszavágtak a Telekomnak, a bronzérmet pedig az Old Lake Dragons csapata szerezte meg.

 

Teljes galéria megtekintése

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók