Masterseink is dobogóra vágynak Szegeden

Sárkányhajó Eb

Csütörtökön megkezdődik az ECA Nemzetközi és Klub Sárkányhajó Európa-bajnokság Szegeden. A májusi válogatón a nemzetközi egységek versenyében jórészt a Römi Sárkányhajó Klub csapatai nyertek, a masters korosztályban azonban rajthoz állnak az Óbudai Sárkányok, valamint az Old Lake Dragons versenyzői is.

A masters nők versenyében 200 és 2000 méteren is 10-es hajóban rajtolnak az Óbudai Sárkányok, akiknek kormányosa nem más, mint a moszkvai olimpián kenupárosban győztes Vaskuti István. Hogy miként vélekedik a csapatvezető a hölgyek Európa-bajnoki felkészüléséről?

Egy nagyon alaposan megtervezett felkészülési programot készítettünk, hiszen egy amatőr, masters csapatról van szó, akiknek korlátozott felkészülési ideje van, ráadásul nem biztos, hogy mindenki ugyanazokon az edzésnapokon ér rá – mondta Vaskuti István. – A válogatótól összesen hat hetünk volt az Eb-rajtig, ami azt jelenti, hogy ha heti három edzéssel számolok, akkor összesen tizennyolc tréningen tudott részt venni a csapatom. A felkészülés jól sikerült, folyamatosan erősödött a hajó, jobb a csapatmunka, jobban bírják a terhelést, és azt hiszem, sikerülhet egy jó eredményt elérni Szegeden. Legnagyobb ellenfeleinknek a Römi-féle csapatot, valamint a német, orosz és ukrán egységeket tartjuk.”

Masters korosztályban rajtolhatnak az Old Lake Dragons versenyzői is, akik 500 méterekkel készülődtek a nagy eseményre.

„Kemény alapozó időszakon vagyunk túl, az edzésmódszereket tekintve igazából úgy gyakoroltunk, mint a kajakosok és a kenusok. Bár amatőr csapatról van szó, kevés a kajakosunk és a kenusunk, de óriási a lelkesedésünk és mindent megteszünk a jó szereplésért, hogy a dobogón zárhassunk – mondta Gregor Géza, a csapat vezetője.

A verseny honlapja: http://dragonszeged2017.com/

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók