Két arany és semmi fásultság!

Pályafutása legjobb idényét futja eddig Kövér Márton, aki egyesben és Dóczé Ádámmal párosban is nyerni tudott a bohinji maraton Európa-bajnokságon. A Merkapt versenyzőjénék felkészülésében most egy kis váltás következik: mivel a győzelmekkel egyéniben és párosban is vb-induló lett, így megkezdik az alapozást a szeptemberi győri maraton világbajnokságra.

A szezon félidejében járunk és eddig száz százalékot nyújtott maratonon. Számított ilyen eredményre?

Nem, engem is meglepett, hogy ilyen jól alakult eddig az idény, ami elsősorban annak köszönhető, hogy nem egyedül, hanem egy jó kis csoportban tudok készülni Újpesten. Nagy Gergővel, Dóczé Ádámmal remekül kiegészítjük egymást, megszoktuk az evezéseket a Nagy-Dunán, tényleg nincs okom panaszra.

A Bohinjban megszerzett két aranyérme azt jelenti, hogy védettséget kap, már vb-indulónak vallhatja magát.

És ez óriási könnyebbséget jelent. Most júliusban elkezdjük az alapozást a győri versenyre, kevesebbet, viszont hosszabb távokat evezünk majd. Ezeket az edzéseket hegyi futással és kerékpározással egészítjük ki, valamint hetente egyszer kondizunk is. Örülök ennek a váltásnak, mert ha folyamatosan vízen lennénk, belefásulnék, fejben elfáradnék a világbajnoki rajtra.

Mivel maraton kenuban európai dominancia van, így fel tudta térképezni Bohinjban az ellenfeleket. Mit tippelne a világbajnokságra?

A kontinensviadal eredményéből nem lehet semmit leszűrni. Mi jól időzítettük a formát, a spanyoloknál azonban gyakran az látható, hogy ha az Európa-bajnokságon nem mennek jól, akkor a világbajnokságra összekapják magukat. Ha Ádámmal sikerül Győrben is így mennünk, akkor szerintem nem lesz félnivalónk. Ráadásul hazai pályán versenyzünk, ami persze lehet teher is, de szerintem a családunk, a barátaink, a szurkolóink a legjobbat fogják kihozni belőlünk.

 

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók