Életreszóló élmény várja a gyerekeket a szegedi vébén

Kialakult a mezőny a mini kajak és kenu négyesek versenyében, amelyet a szegedi ICF világbajnokságon rendeznek meg a 10-12 éves gyerekek számára.

Az idén “Állj rajthoz te is a világbajnokságon!” elnevezéssel futó program már a 2011-es szegedi kajak-kenu világbajnokságon is nagy siker volt.

„Már akkor is sokat gondolkoztunk azon, hogy ezt a kultikus, a gyerekek szemében misztikus világbajnokságot hogyan tegyük számukra elérhetővé – kezdte Weisz Róbert, a vb szervező bizottságának egyik tagja. – Akkor jött ez az ötlet, hogy a gyerekeknek szervezzünk négyes versenyeket a Hódy kajakkal, valamint a Kovács Tamás és Borsos Tamás által megálmodott kenuval. Ezek a hajók méretükben és súlyukban eltérnek a felnőtt négyes hajóktól, a gyerekek könnyebben tudják mozgatni őket, stabilabbak is, ugyanakkor

kiválóan alkalmasak arra, hogy elkezdjék bennük gyakorolni a csapatevezést.”

A program keretében egyfajta válogatókat rendeztek országszerte, a vidék és Budapest bajnokság első négy-öt helyezettjei juthattak a döntőbe, amelyet a szegedi világbajnokság keretein belül, várhatóan a péntek délelőtti és délutáni program között rendeznek meg. A legjobb tíz mini kajak és kilenc mini kenu négyes csaphat össze a vélhetően szép számú közönség előtt a világbajnokság egyfajta betétfutamaként.

„Nagyon népes volt a mezőny a válogatókon, volt, hogy előfutamokat is kellett rendezni – folytatta Weisz Róbert.

Óriási élmény lesz a gyerekeknek Szegeden versenyezni, megérezni a világbajnokság fílingjét,

saját szemükkel látni a híres hazai és külföldi sztárokat. A versenyzői terület egy zárt terület, de úgy tervezzük, hogy átvisszük a gyerekeket ezen a részen is, így testközelből nézhetik meg, hogy hogyan lazítanak a futamok után vagy készülnek fel a versenyekre a felnőttek. Minden gyereknek névreszóló akkreditációs kártyát adunk, hogy érezzék, valóban részesei a vébének, és el tudják tenni örök emlékbe. Egy családi belépőt is kapnak a pénteki versenynapra, így el tudják hozni a szüleiket és a testvéreiket is magukkal.”

Akik megszerezték az indulási jogot a vébé betétfutamára, azok már most hétvégén, a gyerek, kölyök és serdülő magyar bajnokságon átvehetik a családi belépőjüket. A “Hozd magaddal a családodat a világbajnokságra!” program keretein belül az idei gyerek, kölyök vagy serdülő magyar bajnokok ugyanígy elvihetik családtagjaikat a vébére, ráadásul ők mindegyik napra kérhetnek jegyet szüleik és testvéreik számára. Az ehhez szükséges igénylő lapokat már a hétvégi bajnokságon elkezdik osztani a győzteseknek.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók